promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Előkerült a Biblia egy titkos fejezete, még a Vatikánban sem tudtak a létezéséről
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Biblia nagyon régóta képezi az emberiség történelmének a részét. Hiába olvasták már több tízmillióan, sokan pedig fejből tudják minden részét, időről-időre előkerül egy-egy új értelmezés bizonyos részeivel kapcsolatban. Ezeket pedig mindig igen nagy izgalom övezi.

Most azonban ennél jóval nagyszabásúbb és egy eddig szinte elképzelhetetlen dolog történt: a könyvben felfedeztek egy teljesen új fejezetet találtak elrejtve, amely egy korábbi, már ismert szövegrészt alatt rejtőzött.

Az emúlt 1500 év alatt ez az új tartalom végig rejtve maradt, fogalma sem volt róla senkinek, hogy ez az ismert könyv még ekkora meglepetéseket tartogathat.

Erre a döbbenetes titokra egy egy Grigory Kessel nevű történész jött rá, aki az Osztrák Tudományos Akadémiánál végzett el egy vizsgálatot, aminek az eredménye a már fent említett felfedezés lett.

Elmondása szerint ultraviola fotózást használt a Biblia lapjain és az egyik oldalon felfedezett egy palimpszesztet (olyan kézirat, melyen az eredeti szöveget teljesen kitakarták). Az ősi papírt három réteg szöveg fedte el, melyeket különböző emberek írtak, azonban a gondos vizsgálatnak köszönhetően, ha figyelmesen tanulményozták, akkor halványan látható volt alattuk az eredeti rész.

Az ott talált szöveg jó néhány eltérést mutat az általunk is ismert változattól, amelyből az egyik legjelentősebb Máté 12:1 könyvét érinti.

Az mindenki által ismert görög szöveg (lefordítva) így hangzik:

"Abban az időben Jézus a gabonaföldeken ment át a szombatnapon, és tanítványai megéheztek, és letépték a kalászokat és megették azokat."

Amíg az új, most felfedezett rész már így nyilatkozik ugyanerről:

"Abban az időben Jézus a gabonaföldeken ment át a szombatnapon, és tanítványai megéheztek, és letépték a kalászokat, kezükben dörzsölték őket, majd megették."

Apró eltérésnek tűnhet, mégis egy ilyen összetett könyv esetében, mint a Biblia, akár egy-egy szó is teljes részeket változtathat meg, vagy akár adhat markánsan új jelentést az eddig jól ismert, leírt eseményeknek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás