promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin mégis meglépné, amit eddig tagadott? Furcsa térképet mutogattak Magyarországról Oroszországban
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan felhúzták a szemüket a furcsa Magyarország-térképre.

Hétfőn, az orosz szövetségi oktatási maratonon Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese tartott előadást, mely során Ukrajna felosztásáról is szó esett. A volt orosz elnök mögött látható volt egy térkép, melyen Kárpátalja Magyarország részeként szerepelt.

Az X közösségi oldalon gyorsan terjedt egy felvétel, melyen Dmitrij Medvegyev arról beszél, hogy a háború után hogyan osztanák fel Ukrajnát.

A szövetségi oktatási maratonon a hétfői előadás során az Orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese kifejtette, hogy el kell hagyni azt az elképzelést, miszerint Ukrajna nem része Oroszországnak. A legnagyobb figyelmet nem Medvegyev szavai keltették, hanem a mögötte látható térkép.

A projektoron - ahol már láthatóak a felosztott régiók - Ukrajna jelentős része orosz területként szerepelt, beleértve az egész keleti területet, Ukrajna tengerpartját és a Krím-félszigetet is.

Az új Ukrajna térképen Kárpátalja Magyarország részeként van rajta, míg Lengyelország északnyugati részéhez csatolva kapna meg ukrán területeket ,és Románia a Moldovai Köztársaság északi részén bővülne. Ukrajna csupán Kijev megyét őrizhetné meg.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint Medvegyev arra is utalt, hogy nincs szó békeszerződésről addig, amíg Ukrajna nincs új vezetése és amíg nem ismerik el az oroszok által elfoglalt területeket. Hozzátette, hogy Moszkva és Washington közötti kapcsolatok rosszabbak, mint az 1962-es kubai rakétaválság idején.

Ahogyan már említettük, az egykori orosz elnök többször is kifejtette, hogy Ukrajna egy mesterségesen létrehozott állam, melyet az oroszok soha nem fognak legitimálni. Medvegyev már 2022-ben is felvázolt egy jövőképet, mely szerint Lengyelország és Magyarország visszaszerzi az "elvett" területeket Ukrajnából.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás