promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar énekesnő előre figyelmeztethette Novák Katalint a bukás lehetőségére, a sorok közé rejtve üzenhette meg mi történik, ha hibázik
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A dal egyetlen tömör, velős sora mindent elmond a mostani történésekről, kódolva van benne milyen könnyű elbukni.

2022. május 10-én Magyarország új köztársasági elnököt kapott. Novák Katalin beiktatási ceremóniája hatalmas show volt, rengeteg felvétel és videó készült a magasztos pillanatokról. Az eseményen, ami bár hivatalos keretek között zajlott, mégis megjelent egy sztárvendég és a köztársasági elnökasszony első napját be is aranyozta. Mint azt a felkonferáló szövegben elmondták, Novák Katalin egyik kedvenc dalával készült az énekesnő, aki azelőtt nem sokkal lett édesanya és ezen az alkalmon tért vissza először a "színpadra". A meghívott előadó Rúzsa Magdi volt, aki hármasikrei születése után érthetően egy kicsit visszavonult a médiából, erre a megtisztelő felkérésre azonban nem mondhatott nemet. Az előadás csodálatosra sikerült, a választott dal pedig még a rádióban hallgatva is összefacsarja a szívünket. Máté Péter most élsz című dalát adta elő, aki pedig már hallotta énekelni Rúzsa Magdit, az tudja, hogy frenetikus műsort adott az összegyűlteknek, énekhangja külföldi tekintetben véve is páratlan.

Az elmúlt események fényében azonban egy különös, szomorú adaléka is van az ott elhangzottaknak. Novák Katalin 2024. február 10-én visszaadta tisztségét és lemondott a köztársasági elnökasszonyi posztjáról. Aki ismeri a dalt és most végig hallgatja újra, valóban nyitott szívvel és figyelve a dalszövegre, akkor olyan, mintha Rúzsa Magdi már a beiktatási ceremónián figyelmeztette volna az elnökasszonyt: tisztségét méltósággal viselje, döntéseit pedig megfontoltan, minden eshetőséget figyelembe véve hozza meg. A dalnak ez a sora utal erre:

„Most élsz, most vigyázz, hogy jól csináld, mert a legapróbb hibád megbosszulja önmagát.” - ami ráadásul a dal refrénje és többször is elhangzik, nyomatékosítva az elhangzottakat.

Azt nem tudni, hogy a dalt Novák Katalin választotta-e, vagy pedig meglepetésként lett éppen ez a megható dal a műsor egyik fénypontja, mindenesetre az elmúlt időszak eseményeit tekintve olyan, mintha Rúzsa Magdi a sorok között rejtve üzent volna az ex államfőnek.

Rúzsa Magdi egyébként szívesen veszi ki a részét a grandiózus és nagy ívű fellépésekből: több más előadó mellett a 2023-as pápalátogatáson ő is énekelt a pápának. 2023 április 29-én 11 ezer fiatal töltötte meg a Papp László Sportarénát, ahol előadták a pápalátogatás hivatalos dalát. A fiatalok, akiket ez a megtiszteltetés ért, örültek Rúzsa Magdi segítségének, aki beállt közéjük és velük együtt énekelte a dalt. Utoljára hasonló megtiszteltetésben Tóth Gabinak volt része, aki legutóbb 2021-ben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson lépett fel a szentatya előtt.

A videót Rúzsa Magdi előadásáról és a beiktatási ceremóniáról ide kattintva tudod megnézni:

Forrás: femcafe.hu, index.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás