promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok tényleg őt szeretnék látni köztársasági elnökként? Elképesztő arcokkal hoztunk egy listát, most ti is szavazhattok
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A jelöltek között impozáns nevek vannak, sőt, még annál is több.

Ez elmúlt 2 hétben az egész ország közbeszédét a kegyelmi-ügy határozza meg. A vitatott kegyelmi döntés kiderülését követően rég tapasztalt belpolitikai válság alakult ki az országban, komoly, vezető beosztásban lévő politikusok távoztak villámgyorsasággal a közéletből, Schmitt Pál lemondása után már a második államfő volt kénytelen otthagyni a hivatalát.

A helyzet meglehetősen szorongató, bár a köztársasági elnök még hivatalosan a hivatalában van, már nem sokáig, így országunk köztársasági elnök nélkül marad hamarosan - amit ismét a politikusok próbálnak meg orvosolni, összeül a parlament meghozni a döntést..

A politikai palettán vannak olyan vélemények, miszerint a megoldás a közvetlen köztársasági elnök választás lenne: ezen hangok szerint eljött az ideje, hogy a nép végtelen bölcsességében saját maga válassza meg, kinek kéne az államfői feladatokat ellátni.

Nos, nekünk van egy másik ötletünk: mi úgy gondoltuk olvasóink iránti lojalitásból, hogy a Promotions.hu olvasóinak kellene eldönteni, hogy ki legyen a következő köztársasági elnök - elvégre a Német-Római Császárságban sem a nép választotta a királyt, hanem kizárólag a választófejedelmek. Komoly szellemi munka árán összegyűjtöttünk tíz jelöltet, akik talán a legjobban kifejezhetnék a nemzet egységét. Kedves választófejedelem-olvasónk, a döntés a te kezedben van: szavazz!

A szabályok nem túl bonyolultak: szavazz felfelé mutató nyíllal, amennyiben őt (vagy őket) javasolnád a pozícióra, míg lefelé mutató nyíllal azoknál, akiket inkább nem javasolnál a köztársasági elnök pozícióra. Menj végig a listán, szavazz minden esetben, és nézd meg, hogy a magyarok kit szeretnének inkább látni a Sándor-palotában, és kit inkább nem. A lista alsó része is érdekes lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás