promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennek az ismert férfinak üzenget Tóth Gabi, több mint 10 éve húzódó ügy végére szeretne pontot tenni
Borítókép:  TV2 Play - Sztárban Sztár
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az énekesnő nem ismer félelmet: ismét beleállt a tüntetés szervezőibe, de egy régi ellenségének is üzent.

Tóth Gabit utálni valahogy mintha a nemzeti önérzet része lenne. Kígyót békát kiabálnak rá az emberek, nem tud jót cselekedni: elítélik énekesnőként, anyaként, feleségként, párként, emberként. Nagy hangja van a népnek, de ezek közül is kiemelkedik egy-egy olyan szószóló, aki a legélesebb kritikusa Gabinak. Az egyikükkel ráadásul az ellentét olyan régi, hogy szinte vissza sem tudtam göngyölíteni, hogy mikor kezdődhetett el az adok-kapok a két celeb között (egyébként a videó tanúsága szerint 2012 óta). Azt viszont elég nagy bizonyossággal meg tudnám tippelni, hogy ki kezdte: Puzsér Róbert.

Tóth Gabi hosszú hallgatás után úgy döntött, hogy szeretné hallatni a hangját, elmondani, hogy mi történt és hogy ő, mint ennek az egésznap résztvevője és egyben elszenvedője is, az elvált házastársak közül az egyik, az akin naponta több százan köszörülik a nyelvüket, hogyan érzik magát. Itt hangzott el az a mondat Gabitól, hogy szerinte az a gond, hogy Puzsér túl komolyan veszi őt és még ő maga sem foglalkozik annyit magával, mint azt a kritikus teszi. De nem szalasztja el az alkalmat arra sem, hogy odaszúrjon, így jellemzi Puzsért: az ember, aki mindig mérges.

Az interjú közben Gabi mosolyog, vélhetően komolyan mondja azt, hogy az elmúlt időben megkeményedett és már nem vesz magára mindent annyira, mint korábban. Szép is lenne, ha nem így tenne: emberileg nagyon megterhelő, ha az embert minden platformon csak bántják, az énekesnő így már orvosi segítséget is kénytelen volt igénybe venni. Sóhajtva mondja el véleményét: szerinte a kritikus egy felvett szerepet játszik, erős ellenszenvét pedig azért sem érti az irányába, mert egyszer találkoztak, még 2012-ben, amikor Gabinak éppen ő adott át egy díjat és már ekkor elkezdte "cseszegetni" az énekesnőt. A riporter kérdésére, miszerint hogy viseli az ellene zajló hadjáratot szintén vidáman felel: itt említi meg Puzsér (volt?) kedvesét, a tüntetést szervező Pottyondy Edinát is, aki szintén nem fogta vissza magát vélemény nyilvánítás terén, ha Gabi volt a téma. Legutóbbi videójába is belekerült Tóth kisasszony, aki távolmaradt a tüntetéstől, mivel A, nem tetszett neki a politikai felhang, B, ennyi év szekálás után nem tudott volna jó szívvel a szervezők mellett állni.

Azonban itt még nem ér véget a megdöbbentő nyilatkozat: Gabi jó keresztényként odafordítja a másik orcáját és nem átall dicséretet mondani kettőjük személyéről. Tanultnak, intelligensnek, nyitottnak, széles látókörűnek nevezi őket és humorosan, nagy öniróniával fejezi be a körmondatot: szerinte nem annyira mély és nem annyira érdekes, hogy ennyi témát szolgáltasson a párosnak. Gabi próbálta rendezni a konfliktust: üzenetet írt Robinak és elhívta a koncertjére, sőt, még garantálta is, hogy maradandó élményben lesz része. Izgalmas titkot árul el: amikor egy cikk nem tetszik neki, akkor üzenetet ír Puzsér Róbertnek (akinek a telefonszámát egy ismerősétől szerezte meg) és állítása szerint Robi néha válaszol is, de vélhetően ezekben a válaszokban nem sok köszönet van.

Telefonon is beszéltek, ahol egyeztettek egy találkozót, de ez magánéleti problémák és a Covid-helyzet miatt végül elmaradt. Magánemberként jófej, nyitott embernek gondolja őt az énekesnő, szerinte Róbert a publikum felé mutatott szerepe miatt használ ki minden alkalmat, hogy beleálljon.

Azonban nem volt hiábavaló a kapcsolatfelvétel: annyit sikerült megtudnia Gabinak, hogy nem a személyiségével, hanem a médiában mutatott szerepével van gondja, de ez az érzés kölcsönös, ezt fordítva az énekesnő is nehezményezi. Az sem esik jól neki, hogy ismeretlenül alkot véleményt róla úgy, hogy még egyetlen koncertjén sem volt, szerinte az évek óta tartó viszálykodást csak így lehetne lezárni: Puzsér megnézi őt élőben énekelni és ha a véleménye azután sem változik, akkor Gabi tudomásul veszi a kritikát. Szintén értetlenséggel fogadja azt, hogyha valakiről ennyire negatív kép él az emberben, akkor azzal minek foglalkozik egyáltalán, de ezt gyorsan meg is magyarázza: szerinte mérhetően ő hozza a nézettséget Puzsér műsorainak. A végén még picit beszól Pottyondy Edinának is, akit a trash trash-ének (de azért humorosnak) nevez és a végére egy kis Osváth Zsoltozás is jut.

De tekintsük át, hogy milyen nagyobb állomásai voltak Gabi és Robi vitájának. Az összeset összeszedni lehetetlen, de azért igyekeztem, íme a kritikus "legszívhezszólóbb" mondatai, amivel Gabinak üzent, ez így nagyjából 6 év termése:

“Az, hogy te szépen énekelsz, jó énekhangod van, egy adottság, mint a testmagasság.”

„A Tóth Gabi egy nagyon-nagyon egyszerű képlet. A Tóth Gabi egy viszketeg celeb, aki minden szituációban, minden létező helyzetben látszani akar. Akinek nincsen semmiféle önreflexiója, nem tud reflektálni arra, hogy mit ért a világból és mit nem. Mindenhez, mindenbe bele kell ártania magát, minden helyzetben produkálnia kell magát, és hát ráadásul a Tóth Gabinak, és ez a nagyobbik probléma vele, nem teljesen fejlődött ki a személyisége. Olyan, minthogyha egy 12 éves kislány, akivel elhitették, hogy bármit csinál, az csodálatos, élne ebben a fiatal nőnek vagy hát most már mondhatjuk azt, hogy felnőtt nőnek a testében meg a sorsában. A Tóth Gabi nem egy felnőtt pszichével rendelkező ember. Ennélfogva kicsit olyan is, mintha nem lenne teljesen felelős, amit mond és tesz. [...] A Tóth Gabi, mint magánszemély, meg a Tóth Gabi, mint közszereplő és kulturális mém két különböző fogalom."

“Súlyosabb dolgok vetődtek fel eddig Tóth Gabi kapcsán annál, minthogy nem tud énekelni. De érdekes, hogy a Tóth Gabi ezekkel a vádakkal együtt tud élni.”

„Kicsoda ez a Tóth Gabi? Egyszer Soroksári úti prostituáltnak öltözik, aztán meg etno-hímzéses, Váci utcai szuvenírbabának. Egyszer, csak egyetlenegyszer nem bírna esetleg normálisan felöltözni, ahogy a hétköznapi magyarok teszik? A gyalázatceleb, a médiahisztérika, a Való Világ és az Éjjel-Nappal Budapest című hulladékreality műsorok hangja többé nem éri be a nyilvánossággal, a jó ízléssel és a kultúrával."

„Elméletileg a házasság a szentség, nem a szerelem és még kevésbé a házasságtörés, de úgy látszik, vannak magyarabbak, akiktől ez belefér, mert ők diktálják a magyarságot a többi magyarnak, ilyen például Tóth Gabi is.”

„Tóth Gabi nem hazudik, hanem ő maga egy hazugság. Az, hogy a Tóth Gabi hazudik, az már csak ennek a következménye.”

,,Nos, tisztázzuk: a „bullying” kifejezésnek jelentése van – privát szférában, személyes élethelyzetben, mondjuk iskolában, munkahelyen vagy tömegközlekedésen zajló, erőszakos zaklatás megnevezésére szolgál. Az ország egyik legismertebb celebjének, a vakuk villanófényében sütkérező médiahisztérikának a magyarok arcába tolt hazugságát és ízléstelenségét illető vélemény nem bullying. A neve: szabad nyilvánosság, kritika, társadalmi immunválasz."

Ezt egyébként éppen Osváth Zsolt műsorában mondta, ahol a házigazda megvédte Gabit a sértő kijelentéstől: ,,Ha a Tóth Gabiság, meg a Kiszel Tündeség mellé lenne rendelve valami tartalom, amit hordoz a Tóth Gabiság, meg a Kiszel Tündeség arra mondhatnád, hogy ezt nem veheted el tőle. Magát a Tóth Gabiságot, meg a Kiszel Tündeséget olyannyira elveheted tőle, hogy a média erről is szól. Ezeket rendszeresen elveszik tőlük. Eldobják őket és hoznak valaki mást, ahogy a Tóth Gabival is ez fog történni. Egy nap majd fogják, eldobják és beemelik a helyére a Csobot Adélt, mert a Tóth Gabinak semmije nincs, amit nem vehetnek el. Mindent úgy kapott a kereskedelmi tévétől, a szórakoztatóipartól, meg a színes magazinoktól úgy a semmiért, hogy azt bármikor visszavehessék tőle. (…) Nem művész, csak jó hangja van és legyártották."

„A ValóVilág főcímdaláról és ordenáré tetkóiról hírhedtté vált énekesnő aktuálisan azzal kelt közfeltűnést, hogy a Soma mamagésa által lerakott alapokon keményen beleáll az ezotériabizniszbe. (…) Tóth Gabinak két hitvány stúdióalbummal a háta mögött volt pofája beülni mentornak, zsűrinek és zenei megmondónak egy egész ország nappalijába”

„A Való Világ, az Éjjel-Nappal Budapest, az X-Faktor s még számos mélyen keresztény műsor arca és hangja ezúttal úgy döntött, hogy a vallásosságával gyűjt lájkokat és megrendeléseket, ezért autentikus módon parasztasszonynak öltözött, nyakába keresztet akasztott, tetoválásait hosszú ujjú felső alá rejtette, és egy jól irányzott fotó kedvéért beült egy skanzenbe, mintha csak ott született volna, a csalad.hu kérdésére pedig előadta: nincs olyan óra, hogy ne szólna a fentiekhez.”

[[cikk3]]

Az biztos, hogy Gabit sem kell félteni, mert ő például egész egyszerűen és stílusosan az egyik ünnepi alkalomra profi séf (volt) férjét Krausz Gábort egy Puzsér Róbert szakácskönyvvel lepte meg. Egyelőre kérdéses, hogy meddig mélyülhet még ez az ellenszenv, a fentiek alapján úgy tűnik Gabi nyújtaná a békejobbot és még az ellenszenv is stílusosabb lenne úgy, ha egyszer valóban érdemi beszélgetést tudna egymással folytatni a két fél. Azt azért mindenféle elfogultság és vélemény nyilvánítás nélkül, inkább amolyan tényként én is csendben megjegyzem: tényleg ijesztően sok poszt szól Gabi személyéről, életéről, ruháiról, aminél talán vannak nagyobb és fontosabb problémák a világon. Egyébként ha valakiben felmerült volna a kérdés, akkor elárulom: Krausz Gábor is hasonlóan színes és érzékletes, epés megjegyzéseket kapott, ezt majd talán egy másik cikkünkben szintén sorra vesszük majd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás