promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Odalépett hozzám egy férfi a vidéki élelmiszerboltban és a fülembe súgott valamit: kétségbeesve kerestem az eladókat segítségért
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ízléstelen tréfának hittem a történteket, de aztán kezdtem megijedni: az eladók pedig csak kinevettek.

A levelet változtatás nélkül közöljük, a történetben az olvasó saját szavait olvashatjátok:

Sziasztok kedves olvasók és esetleges sorstársaim. Bár egy vidéki nagyvárosban élek, így nem szokatlan számomra, hogy időnként pár furcsa figura van az utcán, a mostani eset azonban különösen felzaklatott. Egy élelmiszerboltban vásároltam, amikor egyszer csak furcsán rossz előérzetem lesz. Tudjátok, mikor a pihék felállnak a nyakatokon, mert olyan mintha valaki figyelne. Körülnéztem, nem láttam senkit, de a nyugtalanító érzés továbbra is megmaradt. Már majdnem végeztem a dolgommal, amikor bementem egy kis beugróba a boltban. Furcsa a hely kialakítása, az üdítőkhöz olyan, mintha egy kicsi raktárba kellene bemenned. Levettem a polcról ami kell, megfordultam és ott állt velem szemben egy ijesztő férfi. A kinézete viseltes volt, vékony volt, ballonkabátos és nehezen vette fel a szemkontaktust. Nem is rám nézett, csak elállta az utat. Gyorsan elnéztem a háta mögött, lát-e minket bárki, de kiabálni egyelőre nem akartam.

Az idegen váratlanul megszólított, de továbbra sem nézett rám, csak suttogott:

Figyelnek. Figyelnek minket, most is? Látod, ott, azon keresztül. - Felnéztem és láttam hogy a biztonsági kamerát mutogatja. Tovább suttogott. El fognak vinni. Téged visznek először, már rajtad van a jel. El fognak vinni. Ekkor hirtelen a szemembe nézett és kirázott a hideg. Pár másodpercig bámulhattunk így egymásra, majd valami fura mozgással kicsoszogott.

Gyorsan a pénztárhoz rohantam és megkérdeztem látták-e a férfit. Az eladó mosolygott: igen, a Lali. Megijesztett? Igennel feleltem és nem értettem, hogy miért tartják ennyire humorosnak a történteket és az is világossá vált, hogy ennek az ijesztő férfinak bejárása van a boltba, akármikor. Az eladó lány nyugtatni próbált, hogy Lali ártalmatlan, de én ekkora már eldöntöttem, hogy hiába van közel a házamhoz ez a kisbolt, soha többé nem jövök errefele. A lány is láthatta, hogy mennyire feldúlt vagyok mert viccelődni próbált, de köszönés nélkül kijöttem a boltból. Még az is eszembe jutott, hogy a biztonsági kamerán látták is az esetet, de nem léptek közbe. Hát köszönöm szépen, nekem ilyen kiszolgálásra nincs szükségem.

Tudom, hogy sokak szerint túlreagálom a helyzetet, de gondoljatok bele: alig vagyok 60 kiló, megijedtem basszus. Nőként ma már nem biztonságos ez a világ, annyi rosszat hall az ember a tévében. Szerintem a minimum, hogy ilyen helyzetben rendőrt hívnak és kidobják a bajkeverőt a boltból. Végtelenül csalódott vagyok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás