promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Curtis és Gáspár Laci óriási meglepetéssel készültek és még valakit bevettek: váratlan dologgal rukkolt elő a három sztárzenész
Borítókép:  Éjjel érkezem klipforgatás
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pataky Attila személyesen gratulált a végeredményhez.

Átlagosnak indult a mai nap, időközben azonban egy szenzációs hír érkezett: 17 órára egy olyan különleges eseményt jelentettek be, ami alapjaiban rázza majd meg a hazai könnyűzenei életet. Három szupertehetséges zenész és egy ikonikus, megkerülhetetlen zenekar kollaborációjából született meg valami olyan feldolgozás, ami egészen egyedi muzsikának ígérkezik. Vélhetően senkinek nem kel bemutatni az Edda Éjjel érkezem című számát, melyet Pataky Attila számtalanszor adott már elő utánozhatatlan szenvedéllyel. A dal igazi örökzöld, ezekben az esetekben pedig igazán bátornak kell lenni ahhoz, hogy valaki hozzá merjen nyúlni. Most azonban ez megtörtént és a hallottak alapján azt mondhatjuk: határozottan megérte. Egy feldolgozásnál egyszerre van könnyű és nehéz dolga a zenésznek. Nem a semmiből kell valamit felépítenie, azonban éppen emiatt nehéz belevinni saját egyéniséget, bonyolult valami pluszt hozzáadni egy olyan zenéhez, amit az emberek már csípőből ismernek. Az „Éjjel érkezem" nem egy klasszikus értelemben vett feldolgozás lett végül, mert az eredeti szerzeményből a refrént és egy verzét hagyott meg a trió, ezenfelül hallható egy teljesen új rész is Curtistől.

A kiadó így ír a formációról és a végeredményről: Gáspár Laci megálmodta, Lotfi Begi új köntösbe öltöztette, Curtis plusz tartalmat adott neki, Pataky Attila pedig őszintén gratulált. Ez az újra gondolt „Éjjel érkezem", 2024 reményeivel és 1986 ikonikus, szerelmi pillanatával, amelynek köszönhetjük az Edda valaha volt egyik legnagyobb zenei kincsét.

A zenészeket a közös munkáról, az alkotási folyamatokról és a nehézségeikről, sikereikről kérdezték, de az ötlet és a dal újjászületéséről is szó esett:

„Még 2020-ban, a „Hurrikán" című dalunk utolsó énekfelvételénél Gáspár Laci mesélte, hogy van egy ötlete, amit ott helyben elő is adott basszusgitáron. Már akkor tetszett a gondolat, de egy időre a fiókban maradt. Három évre rá elkészült az „Álmodtam egy világot" című feldolgozásom Pataky Attilával, akivel nemcsak munkakapcsolat, hanem barátság is kialakult. Ekkor adta magát, hogy Laci ötletét újra elővegyük. Zenéről nehéz beszélgetni, ezért csak azután kerestem fel az eredeti szerzőket, amint már megvolt a kész demó változat" – mesélte a platinalemezes dj-producer, Lotfi Begi, aki rövidesen meg is kapta az Edda-tagok válaszát a küldött anyagra:

„Számomra kétfajta dal létezik – függetlenül attól, hogy elektronikus zene vagy sem – tetszik vagy nem tetszik. Lotfi Beginek is ezt mondtam: készülj arra, hogyha nem tetszik, akkor azt megmondom kerek-perec, de amit csináltak a srácok, valamiért megfogott. Ennyi. Tetszik az igényessége, tetszik az is, ahogy a mai zenei elvárásoknak mesterien megfelel; gondos odafigyeléssel, átéléssel, alázattal nyúltak a dalhoz. Gáspár Laci éneke szintén megfogott, mert megvolt benne az az empátia a dalhoz, amit elvártunk Gömével együtt. Ez a közös munka a legek találkozása volt" – árulta el a debütáló felvétel új videóklipjében cameo szerepet is vállaló Pataky Attila, aki nem mellesleg a forgatáson is maradandó élményt okozott Gáspár Lacinak:

„Örök élmény, hogy Pataky Attila eljött a forgatásra. Odajött hozzám és azt mondta, „Gratulálok, hogy így tudtál hozzányúlni a dalhoz, nem lett kiforgatva, de a te személyedhez lett alakítva.
Támogatni akartalak, tudtam, hogy jól fog esni, ezért jöttem el" – emlékezett vissza Gáspár Laci.

„Begivel már évek óta barátok vagyunk, készült már több közösünk is. Amikor megkeresett és elmondta az ötletét, azonnal igent mondtam. Nagy tisztelője vagyok Pataky Attila munkásságának, imádom a slágereit és remek embernek ismerhettem meg. Emellett Gáspár Lacival is jóban vagyok, akit nagyra tartok énekesként. Boldog vagyok, hogy szövegíróként és előadóként is részt vehettem ebben a projektben" – mondta el Curtis, aki a „Gyémánt" és a „Casanova" kapcsán is szívesen dolgozott együtt Begivel.

Sokan nem tudják egyébként azt, hogy az Edda-dalok többségét megélt élmény ihlette, az alkalomból Pataky Attila most azt is elmesélte, pontosan hogyan is csókolta meg a múzsa annak idején:

„Szerelmes voltam egy lányba, akivel egy hétvégén valamin összekaptunk, feldúltan otthagytam őt és mentem fellépni. Az esti koncert után késő éjszaka értem haza. Emlékszem nyár volt, fülledt meleg és a tetőtéri szobában ott feküdt az ágyon egy szál lepedővel betakarva békésen aludt és én olyan szerelmes voltam, hogy abban a pillanatban minden haragom elillant és fáradtan, kiégett aggyal, csak mellé akartam bújni és békésen átölelni a forró testét. Ebből a varázslatos pillanatból született másnap a dal."

A legek összeállásából megszületett klipet pedig ide kattintva, még frissen tudjátok megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás