promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ATV váratlanul a pedofilbotrány közepében találta magát, sorban a harmadik műsorvezetőjük került komoly slamasztikába
Borítókép:  ATV (illusztráció)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ATV-nek az utóbbi időben meglepően sok gondja akad a saját műsorvezetőivel.

Somos András műsorvezető kedd reggeli megnyilvánulása miatt fegyelmi eljárást indított az ATV, a műsorvezetővel abban állapodtak meg, hogy amíg az eljárás tart, Somogyi nem szerepel a képernyőn. A fegyelmi eljárásra azért került sor, mert a Szigorlat című vitaműsorban azt állította, hogy Kaleta Gábor nem pedofil. Somos András egy nappal később Facebookon közölte, hogy végleg otthagyja a televíziós szakmát.

A műsorvezető kétszer is posztolt az üggyel kapcsolatban, első bejegyzésében elnézést kért, amiért rosszul fogalmazott a Kaleta ügy kapcsán, mint írta, teljesen fölöslegesen:

"Tudom, hogy a köznyelv a tiltott pornográf felvételek tartását pedofilbűncselekménynek tartja, és - teljesen feleslegesen - vitatható jogászi véleményként azt állítottam egy kérdésben, hogy ami történt, nem pedofil bűncselekmény. Elítélem a kiskorúakról készített szexuális tartalmú felvételeket, azok tárolását."

Ma azonban, még mielőtt a pár napos fegyelmi eljárás lezárult volna, Somos a Facebook oldalán közölte, hogy az éjjel folyamán fájó szívvel hozott döntést, és felfüggeszti a televíziós tevékenységét.

Mint írta, 1995 óta párhozamosan két szakmában próbált maximálisat nyújtani, de most visszaütött a 7 éve tartó kettős terhelés, 2018 óta ugyanis ügyvédként is dolgozik. Somos tulajdonképpen ennek tulajdonítja, hogy súlyos hibát vétett a Szigorlat reggeli adásában. A teljes bejegyzés itt olvasható:

Somos elsősorban arra hivatkozott, hogy a jelenlegi közhangulatban -utalva ezzel a köztársasági elnök lemondását, és a múlt hét pénteki demonstrációt eredményező mentelmi-ügyre, melyben a pedofil bűncselekményben érintett K. Endre kapott felmentést - nem terhelheti az ATV-t, ezért inkább a távozás mellett dönt.

A vonatkozó adásrészletet egyébként, melyben az újságírók Márki-Zay Pétert vették körül, és vitatkoztak vele, itt lehet megtekinteni, az ominózus mondat 2 perc 15 másodpercnél hangzik el:

Az ATV műsorvezetői körül mostanában szokatlanul megszaporodtak a fegyelmi eljárások, négy hónap alatt ez már a harmadik eset volt, hogy a csatornának lépnie kellett.

Először Gajdos Tamás ellen indult eljárás, amiért nem jelent meg időpontban a stúdióban - mivel nem ez volt a Híradó műsorvezetője, ezért Gajdos Tamás távozott az ATV Híradójából -  a külsős gyártásban készülő műsorokban azonban továbbra is szerepel. Azóta Gesztesi Máté személyében megtalálták Gajdos utódját is.

Tóth Géza ellen is késés miatt indult eljárás, de a műsorvezető rögtön elnézést kért, és végül nem érte komolyabb szankció a műsorvezetőt. Ennek az ügynek a részleteiről korábban itt számoltunk be:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás