promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszólalt Gajdos Tamás, ezt mondta az ATV hírműsoraiból való kirúgása után
Borítókép:  ATV
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Áll a bál az ATV körül, a csatorna vizsgálatot indított a rendszeres késései miatt Gajdos Tamás ellen, a végeredmény közös megegyezés lett.

Gajdos Tamás azonnali hatállyal távozott az ATV hírműsoraiból, miután közös megegyezéssel arra jutottak, hogy így lesz a legjobb - jelentette be az ATV sajtóosztálya a media1 megkeresésére válaszolva. A műsorvezető nem tűnik el teljesen a képernyőről, más külső gyártású műsorokban továbbra is fel fog bukkanni.

A szétválásra azután került sor, hogy Gajdos Tamás nem jelent meg a vasárnapi ATV Híradó él adásában, ami 17:25-kor kezdődött. A műsorvezetőknek már az adás megkezdése előtt fél órával meg kell jelennie a stúdióban, ha erre nem kerül sor, a kollégák intézkednek, így végül nem történt katasztrófa, mert Gajdost György Gabriella tudta helyettesíteni.

Mikor a munkatársak Gajdost keresték, kiderült hogy a stúdiótól 90 kilométerre tartózkodik egy offroad rendezvényen. Ez etermészetesen olyan nagy távolság, hogy már fel sem vetődött, hogy beérjen. A csatorna belső vizsgálatot indított az ügyben, mivel korábban is előfordult már, hogy a műsorvezető megfeledkezett egy műsorról. Nyáron Rónai Egon ugrott be a helyére, akkor pénzlevonással bűntették Gajdost.

Tíz évvel ezelőtt Gajdos már hibázott hasonlót, akkor szerződést bontott vele a csatorna, és csak három évvel később térhetett vissza a képernyőre.

A történetet tovább bonyolítja, hogy a BLIKK lehozta Gajdos nyilatkozatát, ami azzal a sorral kezdődött, hogy a műsorvezető nem érti, mi a probléma, mert már máskor is előfordult hasonló. Ez az egész magyar sajtón végigfutott, idő közben azonban hétfőn a Blikk kihúzta a problémás mondatot, agy a nyilatkozat végleges formája ez lett:

" Egyelőre erről nem akarok nyilatkozni, a napokban átbeszélem a vezetőséggel a történteket, utána szívesen adok bővebben is tájékoztatást"

Sokáig kérdés volt, hogy ki hibázott, a Blikk adott Gajdos szájába olyan mondatot, ami nem hangzott el, vagy a műsorvezető kérte-e meg a bulvárlapot utólag, hogy húzzák ki a nyilatkozat első felét. Nem hivatalos forrásból a media1 úgy tudja, Gajdos nem emlékszik arra, hogy olyat nyilatkozott volna, mint ami az eredeti változatban szerepelt.

A Blikk végül úgy választ adott a kérdésre, azt írták,hogy nem ők hibáztak, és nem is Gajdos Tamás kérte a korrekciót, hanem maga az ATV.

"A blikk.hu nem írta át az eredetileg publikált idézetet, hanem rövidítette azt az ügyben érintett ATV sajtókapcsolati munkatársának órákkal később, írásban érkezett kérésére. Valamennyi televízió csatorna esetében ez a bevett protokoll: a munkavállalók nyilatkozatait a sajtóosztályokon keresztül egyeztetjük. Így történt ebben az esetben is.”

Ez olyan, mitha a csatornára hárítanák a felelősséget, az ATV egyelőre nem reagált erre. Gajdos Tamás szabadidejében egyébként rengeteg időt tölt sportolással, szenior korú atlétaként rengeteg nemzetközi eredménnyel is büszkélkedhet a modellből lett televíziós, ebben az adásban például a friss Európa bajnoki címéről mesél az ATV Start Plusz műsorvezetőinek:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás