promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Súlyos árat kell fizetnie Gajdos Tamásnak, amiért elkésett a híradóból – most kiderült, mi a büntetése
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Pont került Gajdos Tamás ügyére. A híradós bemondó elkésett, de nem úszta meg büntetés nélkül.

Mint bármelyik más munkahelyen, a televíziós csatornáknál is nagyon komolyan veszik, ha szerződésszegés történik. Elsőre talán azt gondolnánk, hogy a leggyakoribb probléma élő adásban következhet be, ha a bemondó, riporter vagy műsorvezető elszólja magát valamiről, bakizik egyet. Épp ezek azok a helyzetek, amiket a csatornák kevésbé kezelnek szőrös szívűen. Ám a sok nagyon komoly szabály mellett, amit be kell tartani ebben a műfajban, a legfontosabb mégis az időkeret megtartása. A nézők szeretik a megszokott dolgokat és a kiszámíthatóságot. A híradó műfajának megszületése óta az egyik legfontosabb szempont, hogy pontosan indul. Éppen ezért sok csatorna visszaszámlálással kezdi meg híradós műsorát.

Ezért is történhetett, hogy Gajdos Tamás, az ATV híradósa múlt szerdán már akkor büntetésre számíthatott, mikor jelezte vezetői felé, hogy nem fog tudni beérni kezdésre. Helyére Rónai Egon ugrott be, aki bár nem hírolvasóként brillírozott eddig, műsorvezetőként is helyt állt Gajdos székében.

„Gajdos Tamás sajnos nem jelent meg időben az ATV székházában, így nem tudott eleget tenni híradós műsorvezetői kötelezettségének. Ennek okait az ATV vezetősége egy belső vizsgálat keretében fogja kideríteni, a vizsgálat eredményéről később adunk tájékoztatást. Köszönjük Rónai Egonnak, hogy profin levezette a 17.25-kor kezdődő Híradót”

– írta akkor a csatorna a Média1-nek küldött tájékoztatásában.

A Média 1 megtudta, hogy azóta lezárult a vizsgálat, a műsorvezető pedig pénzbüntetést kapott a hibáért.

 „Gajdos Tamás múlt szerdán késett az élő adásban sugárzásra kerülő Híradóból, a belső vizsgálat pedig megállapította, hogy az elmúlt időszakban és korábban is több alkalommal késve érkezett munkahelyére. Tekintettel arra, hogy élő adásként közzétételre kerülő műsor műsorvezetői feladatainak ellátásáról van szó, ezen esetek veszélyeztették az adásbiztonságot. A Híradó a csatorna egyik legfontosabb műsora, ahol különösen fontos a megbízhatóság és a hitelesség. Az ATV Zrt. a munkavállaló által okozott kár megtérítésére kötelezte Gajdos Tamást. A műsorvezető ezt tudomásul vette és elfogadta a csatorna vezetésének döntését”

– közölte a csatorna sajtóosztálya a lappal.

Mint utóbb kiderült, a múlt heti késés oka az volt, hogy Gajdos az azóta már véget ért öttusa-, háromtusa-Európa-bajnokságra készült, az autója elromlott, és nem ért volna be időben a stúdióba. Ám erről nagyon későn, mindössze fél órával a Híradó kezdete előtt jelzett a felettesének.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás