promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb botrány Budapest több kerületében: életveszélyes csapdákat helyeznek ki a kiskedvenceknek, már halálos áldozat is van
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy az összefogás, de eddig nem kerültek közelebb a tettes kilétéhez, a lakosság tehetetlen: milyen ember tesz ilyet?

Ismét több kerületi Facebook csoportban szembejött az az időről időre felmerülő probléma, hogy valaki, vagy valakik kutyacsapdákat helyeznek ki az utcára. Az ebek számára kívánatos körítésbe (ami lehet párizsi, kolbász, hús, virsli, ezek a leggyakoribbak, amikről eddig információ érkezett) csomagolnak nagyobb méretű szögeket. Nyilván nem kell elmagyarázni, hogy ez miért veszélyes: ha esetleg lekerül a kutya gyomrába a helyes, szúrós fém eszköz, akkor könnyedén kárt tehet a bélrendszerben, de ha ezt meg is ússza: akkor sem képes megemészteni, így vélhetően műtétre lesz szükség. Rosszabb esetben azonban azonnal látható és érezhető lesz a következmény, ha a kutya ráharap: megsebzi a száját, nyelőcsövét és ebben az esetben még akkor sem biztos, hogy életben marad szegény jószág, ha időben segítséget kap.

Bár Budapesten annyira nem jellemző, de vannak kijárós macskák is, azonban a cicákra ez kevésbé veszélyes: ők nem habzsolnak úgy, mint a kutyák, így ők körberágják a kérdéses tárgyakat (aki próbált már meg macskának gyógyszert beadni, az tudja miről beszélek). Azonban elhullott cicákról is érkeztek híradások: sajnos a patkánymérget még ők sem ismerik fel. A kihelyezett csapdák nem koncentrálódnak egy területre, így nem lehet kijelenteni, hogy egy kerület lakóinak kell nagyon vigyáznia.

Természetes a posztok alatt megjelentek a szupergazdák is, akik egyből azzal érveltek, hogy akinek meg van nevelve a kutyája és rendesen, pórázon vezeti, azt nem érheti ilyen kellemetlen meglepetés, a kijárós macskák kontra benntartott cicák tábor pedig állandóan képes összeugrani (hozzáteszem én az utóbbival értek egyet).

Igen érzéketlen dolog ezt a gazdi szemébe vágni, ugyanis lehetetlen minden másodpercben megfeszülten figyelni a kiskedvencünkre, továbbá az érvelés ott bukik meg, hogy sajnos már kutyafuttatón is találtak hasonló elszórt élelmet. Ennek a biztonságosan körbekerített résznek pedig pont az a lényege, hogy a kutyusok szabadon, fesztelenül tudjanak rohangálni, úgy, hogy a gazdinak sem kell minden mozdulatukat lesni. Sajnos több csoportban is beszámoltak arról, hogy már áldozatokat is szedett a kegyetlen módszer, rengetegen próbálják felgöngyölíteni, hogy ki lehet az a környékükön aki ilyet csinál, de sajnos a helyzet esélytelen: másodpercek töredéke kiejteni a zsebből ezeket a falatkákat, aztán az elkövető sétálhat is tovább. Az egyetlen remény az lenne, ha ezt egyszer egy biztonsági kamerával megfigyelt részen tenné/tennék meg, onnan már el lehetne indulni.

Mindenki fokozott óvatossággal legyen az utcán és nagyon figyeljetek a házi kedvenceitekre, mert sajnos ti (és a többség) nagyon szereti őket, de vannak igazán sötét lelkű és gonosz emberek is. Ideje lenne már elfogadni, hogy a kisállatok (de persze a nagyok is) az életünk részei. Senkinek nem kötelező tartania, azonban ahhoz sincs joga senkinek, hogy csak azért, mert nem szereti őket, azáltal ártson nekik, vagy akár akár ki is oltsa az életüket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás