promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sétáltatás közben szem elől tévesztette kutyáját, egy folyóban találta meg, de nem volt egyedül az állat
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Verekedés lett a találkozás vége, emberfeletti bátorság kellett, hogy megmentse kutyáját.

A kutyasétáltatás egészen mindennapi tevékenységnek számít kis országunkban, nem is feltételezzük, hogy életveszélyes találkozás is lehet a kellemes kikapcsolódásból. Ez történt a videón szereplő emberrel is, aki egy teljesen átlagos délutánra számított, amikor fekete, labradorszerű kutyusával nekivágott a tájnak, ám egyszer csak szem elől vesztette a blökit. Elindult a hang irányába és hamar meg is találta: ám egy váratlan meglepetéssel is szembesült. A háziállatát a vízben találta meg, de nem volt egyedül: egy nagy, megtermett, kifejlett felnőtt kenguru fogta kezei között a kutyát és szemmel láthatóan nem tervezte elengedni. A férfi érthetően megrémült és nem volt alaptalan a félelme: a kenguru az egyik legagresszívebb állat.

Bár a tápláléka növényekből áll, tehát zsákmányszerzés miatt biztosan nem ejt el egy állatot sem, azonban ha felhúzza magát igen veszélyes ellenfél tud lenni. Alapvetően béketűrő állat, ám ha veszélyben érzi magát, akkor megmutatja igazi erejét. Hatalmas, izmos és egyes fajtái közel három méter magasak is lehetnek kiegyenesedve. Elég jellegzetes, ha a kenguru támadó pozíciót vesz fel: ha videón látjuk kicsit még komikusnak is hat a 8. kerületi keménykedésre hasonlító beállás, azonban ha máér ezzel szembesülünk, akkor pillanatokon belül elszenvedhetünk néhány ütést, vagy rúgást is. Amennyiben egy agresszív kenguruval találkozunk, akkor próbáljunk meg valami mögé behúzódni, és a szemkontaktust kerülve nagyon lassan hátráljunk, miközben védjük a fontosabb szerveinket.

A felvételen látható kenguru egyértelműen támadni akar: megfeszíti az izmait, boxoló mozdulatokat tesz, minden létező módon igyekszik kifejezni a dominanciáját. A férfi egy pillanat alatt dönt és szembeszáll az állattal. Több kultúrában is boxolni tanították a kengurukat, akik könnyedén belehelyezkednek ebbe a mozgéskultúrába, ám rájuk kesztyűt adnak és időmítják őket. Éles helyzetben könnyedén halálos kimenetű lehet a találkozás.

A felvételt a bátor férfiról és a kutyájáról, valamint a végkimenetelről, amire senki nem számított ide kattintva tudod megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás