promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyszülött állatokat hoztak világra, sose szabadott volna megszületnie a rémségek cirkuszába illő teremtményeknek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több állatnak is kettő feje van, de egyéb furcsaságok is akadnak itt.

szornyszulott-allat-ketfeju-genetikai-hiba-allatvilag-erdekesseg

Az állatvilág időtlen idők óta lenyűgözi az emberiséget: bizonyos kultúrákban bizonyos állatokat szentként tiszteltek (vagy még napjainkban is így tesznek, lásd a tehenek Indiában), és nincs olyan ókori mitológia, amiben ne lennének félig emberi, félig állati, vagy csak különleges tulajdonságokkal rendelkező mítikus állati teremtmények. 

Bár a görög mitológiából megismert pegazussal, repülni képes szárnyas lóval még sosem találkoztunk, sem pedig a Wales zászlajában lévő legendás sárkánnyal, a biológia néha képes kegyetlenül is működni, ilyenkor pedig elég horrorisztikusnak kinéző, de még életképes állatok születnek - igaz, legtöbbjük egyáltalán nem ér meg hosszú kort.

Az olyan genetikai hiba, mint a kétfejűség például,, nem gyakori, de azért bőven találunk rá példát az élővilágban - talán egykor egy nem is kettő, hanem három fejjel született kiskutya ihlette a cerberus, a háromfejű kutya mitológiai alakját. Furcsa genetikai rendellenességek az emberek körében is előfordulnak, és sok közülük hasonlít bizonyos mitológiai lényekre - az egy szemmel születők betegségének a neve "küklopsz-szindróma", míg az összenőtt végtagú embereket érintő rendellenességet "sirenomelia", "sellő-szindróma" néven ismeri az orvostudomány.

Az alábbi videón rengeteg érdekességet megtudhatunk az ilyen "szörnyszülöttekről" - sajnos sokan vannak, akik nem hosszú életűek közülük. A listában van mindenféle állat, emlős, madár, hüllő, háziállat, kígyó, delfin, teknős. Megmondjuk őszintén, minket eléggé nyugtalanított a tartalom, az ókorból ismerős "Janus-arc" jelensége jutott eszünkbe. Sziámi ikrek egyébként az emberek körében is előfordulnak, sokuk esete az interneten meglehetősén jól dokumentált. 

Az összeállítás a szerencsétlenül járt állatokról ide kattintva nézhető meg, vigyázat, felkavaró tartalom:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás