promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gusztustalan szag terjeng Budapest utcáin, egymást kérdezgetik az emberek az utcán, hogy mi lehet a forrás
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Semmivel össze nem téveszthető szag fullasztja az embereket az utcán, több kerület érintett.

Egy kellemes délelőtti sétára készültem ebben a gyönyörű csípős, de napsütéses időben. Felöltöztem és lesétáltam a lépcsőn, majd egy mély szippantás után erős hányinger lett úrrá rajtam. Nagyon erős, maró ürülékszag csapta meg az orromat és fintorogva kezdtem keresni a szag forrását. Az utcán körülnézve mások is zavartan kapkodták a fejüket és a földet pásztázták egy esetleges "akna" után kutatva.

Azonban sehol, semmi. Viszont én haladtam az úti célom felé, gondolva, hogy majd jobb lesz a helyzet, de tévedtem. A buszmegállónál még mindig körülöttem terjengett az undorító szag és a megállóban is nézegették a járókelők a cipőjüket.

A buszra felszállva a szag megszűnt és el is felejtettem, egészen addig, amíg le nem szálltam Újpest-Központnál, ahol ismét szembesültem a kellemetlen jelenséggel, több más honfitársammal együtt.

Eljutottam a villamosig, ahová felszállva megint semmilyen illatot nem éreztem és a végállomásig menve Káposztásmegyerig megint nem foglalkoztam a dologgal.

Leszálltam, ott is ugyanaz a helyzet, így már két kerület volt érintett. Elértem a végcélig, ahol megkérdeztem az itt lakókat, hogy tudnak-e esetleg valamit a szituációról és felvilágosítottak a rejtélyről: a közelben van egy marhatelep, ami lehet a szag forrása, egy másik idősebb lakó szerint azonban időről időre előbukkan ez a "rejtélyes" szag és sokan csatornázási munkálatokkal hozzák összefüggésbe.

Az biztos, hogy ez ma sok embernek okozott kellemetlen pillanatokat, ugyanis tényleg egy erős, egész légteret betöltő jelenségről van szó, akkor is, ha ez nem elkerülhető és időnként együtt kell vele élnünk. A 13. kerületből jelezték, hogy találkoztak a zavaró szaggal, más kerületekről egyelőre nem tudunk, de nem lepődnénk meg, ha egyéb szomszédos települések is szenvedtek volna ettől a dologtól: botrány gyanús eseménynek tűnik a dolog.

Budapest persze ennél sokkal csodásabb arcát is tudja mutatni, itt például egy csodás karácsonyi, téli összeállítást nézhettek meg róla:

Ti találkoztatok ma valahol ezzel a jelenséggel?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás