promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megőrülnek a külföldiek egy Budapestről készült videóért, sosem találnád ki, hogy hova kalauzol el a netrobbantó felvétel
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meglátták a videót és nem bírták magukban tartani az érzéseiket.

Bár Budapest közlekedését szidni ma már szinte divatszámba megy, érdekes kicsit belegondolni abba, hogy valójában mennyire különleges helyzetben is vagyunk itt Magyarország szívében, már ami az A-ból B pontba való eljutást jelenti. Hajlamosak vagyunk csak a rosszat látni, pedig bármilyen statisztikát elolvasva világosan látszik, hogy a közösségi közlekedésünk világszínvonalú.

Vannak persze eléggé zavaró elemek: a járatokra fel-felslisszanó hajléktalanok, a zenét fülhallgató nélkül hallgató suhancok, vagy az üvöltve telefonálók, esetleg a lökdösődő, le- és felszálás szabályait nem ismerő egyének, de ugyanilyen bosszantó tud lenni a részegek brigádja is.

Ezektől függetlenül azonban jó oldala is van a városunk hálózatainak: kivételes lefedettséggel rendelkezik a nap minden szakaszában. A legtöbb európai nagyváros (inkább főváros) bár rendelkezik éjszakai járatokkal, azok közel távol sem fedik le ennyire az egyes kerületeket. Nálunk legjobb tudomásom szerint nincs olyan budapesti helyszín, ahol az éjszakai busz megállója és a lakóhely között 15 percnél többet kellene sétálni.

Bármelyik járművön utazva rengeteg különböző nációval lehet találkozni, a nálunk nyaralók is előszeretettel veszik igénybe a járatainkat és a városvezetés fel is készült erre: szinte minden több nyelven van kiírva éppen azért, hogy a hozzánk látogatóknak ne szegje kedvét a közlekedési nehézség és ezt egészen jól is csinálják: általában flottul szokott menni a lyukasztástól kezdve az úti cél kiválasztásáig minden.

A metró különösen varázsos szerelvény: jócskán a föld alá kell menni és a mostani felújítási hullámnak köszönhetően több megállónk is igencsak díszes, így a csodás építészetünk mellett ez is nagy érdeklődésre tart számot. Egyébként kifejezetten korán vezettük be a föld alatti közlekedést, az első vonalat 1896. április 11-én adták át.

Az összeállítást hazánk metróközlekedéséről ide kattintva tudjátok megnézni, azonban ez a videó csepp a tengerben, rengeteg oldalon láthatóak lenyűgöző felvételek erről a (nekünk) mindennapos tömegközlekedési eszközről, ahol kifejezetten kedves és dicsérő szavakkal illeték azok, akik már kipróbálták:

Csodás metrószerelvényeink egyébként most a szokásosnál is gyakrabban látogatottak lesznek, ugyanis ezekkel juthatunk el oda, ami Európa szerte csodaszámba megy, még pedig a minden évben megrendezésre kerülő, többszörösen díjnyertes karácsonyi vásárba, amelyről egy meseszép, nagyon jó minőségű videót tudtok megnézni kedvcsinálónak ide kattintva. Ez pedig szintén olyan hungarikum, amelyért rajonganak a messzi tájról érkező utazók is:

Nektek mi a véleményetek a magyar tömegközlekedésről? Vannak jó, esetleg rossz tapasztalataitok?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás