promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Színpadra lépett a fiatal lány és négykézlábra ereszkedett: elkezdődött a műsor és mindenki elnémult
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyetlen állat jutott mindenki eszébe, harapni lehetett a feszültséget.

A tánc az egyik legősibb művészet mind közül: egészen korai törzsek is űzték, mert valamiféle isteni kapocsnak gondolták ezt a másvilág, a szellemek, az ősök és istenek között. Aztán az idők múlásával szerepe felértékelődött és próbálták szebb, ezzel pedig művibb köntösbe bújtatni: társadalmi események szerveződtek közé és bizonyos rétegekben az arisztokrácia sajátja lett. Fokmérője annak, hogy ki milyen nevelést kapott, hol helyezkedik el a ranglétrán, ki kivel táncolhat, mit illik és mit nem, míg a szegényebb rétegeknek megmaradt a tánc annak ami, a felhőtlen szórakozás és kikapcsolódás eszköze, ami ráadásul nem kerül semmibe. Manapság is rettentően divatos: egymást érik a táncórák, táncos versenyt nézünk szombat esténként a tévébe és már általános iskolában is elkezdhetik a kisgyerekek tanulni ezt a különleges mozgásformát.

Vélhetően mindenki talál magának ebben a sportban olyat, ami közel áll a szívéhez: a régi klasszikusoktól kezdve egészen a modern táncokig, melyeket a fiatalabb generáció főleg már TikTok-ról tanul és leginkább ők is videós formában hasznosítják, esetleg egy-egy partin mutatják meg, hogyan is kell igazán dögösen rázni.

Mivel a világ elég sok mindent látott már, ami tánc, így ebben a műfajban maradandót, de legalábbis meghökkentőt alkotni igen nehéz. Ez sikerült most egy versenyen az egyik indulónak, akinek a produkciójától tátva maradt az emberek szája.

A videónak a Spider Dance (pók tánc) címet adta a feltöltője, a videót látva rá fogtok jönni, hogy miért. Gyakorlatilag a lány színpadra lépésekor hamar kiderül: nem egy átlagos produkciót fogunk látni, ugyanis négykézlábra ereszkedik és úgy kezdi el a műsort. Hihetetlen mozdulatok követik egymást sorban, ijesztő, zseniális és mégis önkifejező végeredményt adva. Sajnos az nem derül ki, hogy milyen helyezést ért el, de az már biztos, hogy a legnagyobb videómegosztó oldalon már az idők végezetéig fennmarad az alakítása, amit itt tudtok megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás