promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sétált a vízparton és egyszer csak óriási kincset talált, élete fogása volt az apró tárgy
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen sok forintért lehet eladni amire véletlenül rábukkant, mintha a lottót nyerte volna meg, veled is előfordulhat.

Vannak emberek, akikre egyszerűen a semmiből rámosolyog a szerencse. Míg másoknak évekig hobbija a kincsvadászkodás és semmit nem találnak, valakinek elég egy séta a strandon, hogy megüssék a főnyereményt. Ez történt egy skót strandolónővel is, aki megdöbbent, amikor egy gyönyörű, mélylila ametisztet talált a helyi strandon. Az 55 éves Kirkcaldy-i Miranda Huckle a múlt hónapban Kirkcaldy Beach-en járt, amikor felfedezte a földöntúli szépségű kis lila követ a homokban. A hölgy elmondása szerint évek óta kutatja az ország strandjait kerámiák és tengeri üvegek után, de az ametiszt az eddigi legcsodálatosabb dolog amit talált, úgy érzi majdnem egy élet munkája ért be ezzel a kis (ám annál értékesebb) kődarabbal.

Kirkcaldy Beach a fife-i várostól délre található, a Firth of Forth-ra néző parton. Kirkcaldy egykor a 19. század végén és a 20. század elején a skót fazekasipar egyik fő központja volt, így a homokos strand a strandolók kedvelt célpontja és nem Miranda az egyetlen, aki értékes kincseket remélve szokott a partra látogatni.

A Daily Recordnak nyilatkozva Miranda így kommentálta az esetet:

A múlt héten Kirkcaldy Beachen találtam ezt a gyönyörű, nyers ametisztdarabot: "Már évek óta strandolok Skócia keleti és nyugati partjainál, főként a tengerben található kerámiatöredékek és tengeri üveg miatt, de a múlt héten végül más akadt a horgomra, találtam egy gyönyörű, nyers ametisztdarabot, szinte mintha egy drágakövekről szóló könyv egyik lapja elevenedett volna meg.

Miranda meg azt is tudja, hogyan kerülhetett oda az ásványritkaság:

"Néhány évvel ezelőtt egy helyi fémdetektoros mondta nekem, hogy van egy helyi sziklafal, amelyből az évek során ametisztrögök hullottak ki."

Hozzátette azt is, hogy a közösségi médiában is megugrott a népszerűsége: "Az emberek reakciói az ametisztre teljesen lenyűgöztek".

Miranda a közösségi médiában osztotta meg másokkal is a különleges leletet. A Sea Glass Tribe Facebook-csoportban közzétett posztját január 28-i feltöltése óta több mint 85 000-en lájkolták. A csoport többi tagja is lelkesen megosztották gondolataikat a kővel kapcsolatban, több mint 1500 hozzászólás érkezett a poszthoz.

Az egyik Facebook-felhasználó azt írta: "Hű, ez elképesztő! Találtam néhány ametisztet Kelet-Lothianban, de fele olyan nagy és fényes sem volt, mint a te darabod itt. Szép fogás!"

"Micsoda gyönyörű kő" - csatlakozott egy másik, míg egy harmadik konkrét javaslatot is tett: "El kell készíttetned egy ékszerésszel nyakláncnak!".

Hogy Miranda mit csinál a kővel, az egyelőre rejtély, de a poszt megjelenése után valószínűleg megugrik a kincskeresők száma a környéken.

Amennyiben behatóbban szeretnéd megismerni a követ, amit a szerencsés strandoló talált, akkor az alábbi videóban érdekes információkat találhatsz a nemes kőről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás