promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zajt hallott a kertjében lévő bokorból, majd benézett mi lehet az: percekig önkívületlenül üvöltött míg a segítségére siettek
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lepergett a szeme előtt az élete, ráadásul egy kisgyermekkel történt, a saját otthonában.

A kertes háznak rengeteg előnye van a kocka alapú paneltömbökkel szemben, azonban mint mindennek az életben, ennek is van árnyoldala. Attól függően, hogy melyik országban, tájegységen, régióban élünk, különböző fajú állatok lephetnek meg minket a kertben, némelyikük pedig nem békés céllal érkezik. Ki ne látott volt olyan videót, amikor Floridában egy aligátor békésen úszkál valaki medencéjében? Vagy amikor egy orosz kertbe bemászik egy szép megtermett medve, hogy körülnézzen a kertben? Az sem szokatlan, hogy Afrikában a szafariparkok területén lévő szállásoknál a turistákat oroszlánok, vagy gepárdok lepik meg, de nagy riadalmat szoktak okozni északon a kertekbe betévedő hatalmas méretű jávorszarvasok is. Ezeket az állatokat méretüknél fogva igen könnyű észrevenni és pont azért mert azon az adott országrészen nem számítanak szokatlannak, rengeteg szakembert tudok kihívni, hogy mentsen meg minket az odatévedt jószágtól.

De mint tudjuk, nem ezek a nagyvadak a legveszélyesebbek és bár évente több emberéletet is követel egy-egy szerencsétlen támadás, ezekben az esetekben inkább a kíváncsiság vezérli őket, mint a vadászösztön. Nagyobb a baj azonban a kisebb termetű ám jóval halálosabb állatokkal. Sokan a cápáktól és a nagymacskaféléktől tartanak, azt gondolván, hogy a legtöbb áldozatot ők szedik, azonban nagy tévedés: az igazán nagy gebaszt a kígyók, békák, pókok, szúnyogok és medúzák okozzák (utóbbi szerencsére ritkán fordul elő a kertben).

Vírusként terjed az a videó, melyet egy család biztonsági kamerája vett fel. A kislány az udvaron játszik és az egyik kisállatot keresi, mikor valami furcsa zajt hall a bokorból. Benéz, megtalálja a kiskedvencét, azonban még valamit kihúz a bokor alól: egy kígyó akaszkodott rá az állatra. A támadás másodpercek alatt történik és a kislány arcán ott van az elemi félelem és a pánik. Hosszú másodpercekig csak forog a kígyóval és próbálja azt lerázni, ameddig végre megérkezik a segítség, a kígyó pedig úgy tűnik, hogy elmenekül.

Nagyon ijesztő, hogy az ember saját otthonában ilyen életveszélyes szituáció előfordul, azonban nem olyan egyedi: a kígyók szeretik a sötétebb helyeket, így pincékbe, bokrokba, padlásokon szívesen meghúzódnak, ezáltal pedig adja magát, hogy nehéz őket észrevenni. Valami pedig még félelmetesebbé teszik őket: ahelyett, hogy leleplezéskor menekülőre fognák, beleállnak a harcba és azonnal elindulnak az ember felé. Nagyon gyors fürge állatok lévén gyakran nincs esély a menekülésre és a hirtelen jött adrenalinlökettől a tisztán gondolkodás is nehéz: nem tudjuk hogyan kell megfogni ezeket az állatokat, de azzal sem lehetünk rögtön tisztában, hogy mérges fajjal találkoztunk-e. Ha bármikor ilyen szituációba kerülnétek mindenképpen zárkózzatok be és vigyétek magatokkal a háziállatotokat is, majd próbáljátok szemmel tartani a vélhetően veszélyes állatot és hívjatok képzett állatbefogót, akkor nem történhet gond.

A felvételt a vérfagyasztó találkozásról itt tudjátok megnézni:

12-Year-Old Girl Swings Huge Snake to Save Pet

12-year-old didn't hesitate to swing a huge snake, bravely trying to save her pet from its jaws

Posted by Newsner.com on Friday, February 2, 2024
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás