promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívinfarktust kapott takarítás közben: előmászott valami a polc alól és egyetlen esélye volt
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha a mi lakásunkban lenne ilyen, azonnal a költözés mellett döntenénk.

Olyan videót hozott szerkesztőségünkbe a szél, hogy kénytelenek voltunk lángszóróval végigmenni a bútoraink alján, nehogy mi is úgy járjunk, mint a szóban forgó videóban szereplő férfi.
A Kárpát-medence, azon belül Magyarország szörnyeteg szempontból elég szerencsés fekvésű: maximum természetfilmekben, televízióképernyőn látunk óriási mérges pókokat, ragadozó nagymacskákat vagy a tolerálhatónál jóval hosszabbra nőtt kígyókat (bár Erdélyben azért a medvéről mindenkinek van egy-két története).

A videón látható férfi szemlátomást tudja mit csinál: ki akar csalogatni valamit a szekrény alól. A szekrény egyébként rendkívül mutatós darab, kora 20. századi hangulatot áraszt magából, köszönjük, mi ennyivel is beértük volna, de nem így lett.
A férfi egy madzagra köti a csalit, amit behelyez a szekrény alá, hogy onnan kicsalogasson valamit. Eleinte csak annyit látunk, ahogy a csalit húzza, majd megjelenik a kicsalogatni vágyott dolog is: egy pók, de akkora, hogy valószínűleg lakbért is fizetnie kellene.
A videót látva sajnos azonnal eltávozott a bennünk élő arachnológus, így pontos fajmeghatározással nem tudunk szolgálni, egy dolgot tudunk megállapítani hirtelen: hogy a pók bizony óriási, lassan mozog, és irgalmatlan szőrös lábai vannak.

Ehhez hasonló felvételek leginkább Dél-Amerikából vagy Ausztráliából szoktak felbukkanni, az ott élőknek valamivel extrémebb fauna jutott, mint a mókusokkal teli bükkerdőkkel operáló Közép-Európának.
Gyanús egyébként, hogy a videón az elkapás pillanatát nem rögzítették, noha oda van készítve egy elég vastag fémből készült főzőedény is - mi azt is el tudjuk képzelni, hogy a csapdába ejtés egyszerűen nem járt sikerrel, a pók levetette magáról börtönét, és azóta is szövi világuralmi terveit - csak annyit kérnénk, hogy minket hagyjon békén.

A sokkoló felvételt, saját felelősségre, ide kattintva tudod megtekinteni:

Neked mi volt a legsokkolóbb dolog, amit az otthonodban, vagy akár nyaralás alatt, akár vendégségben valakinél találtál?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás