promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egyiptomi piramisok sokkoló titkát tárta a nyilvánosság elé egy tudós? Elképesztő dolgot állít a szakértő, aki betűket kezdett rajzolni a térképre
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon érdekes összefügéseket kreált a szakember.

Az egyiptomi piramisok már évtizedek óta tartják lázban a világot. Annyi a rejtély és a titok az építmények körül, hogy tudósok ezrei alkottak már elméleteket arról, hogy valójában miért emelhették az ókorban ezeket az építményeket. Persze rengeteg más téma is körüllengi ezeket a gigantikus építményeket, amelyek már jó pár ezer éve állnak a Nílus partján. Persze, hogy rengeteg elméletben előjönnek a földönkívüliek és az UFO-k, sokszor pedig az is, hogy egy rejtélyes civilizáció segíthetett abban, hogy ezeket megalkossák, így például a Netflixen futó Emberek az emberiség előtt című sorozat is ezt az elméletet erősíti.

Egy tudós szakértő, Armendo Mei azzal az elmélettel állt elő, hogy igazából az egyiptomiak és az ókor másik nagyon híres népe a közel-keletről, az egyiptomiak igazából rokonok voltak. A tudós a műholdfelvételeket kutatva jutott erre a gondolatra. Az ő elképzelése szerint igazából a piramisok kialakítása úgy néz ki, hogy betűket alkotnak ezek az építmények egymás társaságában. Majd az égtájakhoz igazította ezeket a betűket.

Majd akkor mezopotámiai ékírásos jeleket látott a rajzokban. Majd így szavakat is.

Mei elképzelése szerint a két civilizáció rokonságban állhatott egymással. A betűkből Thoth neve bukkant elő a tudós fordítása szerint, aki az egyiptomi legendák szerint tizenhatezer évig urakodott egyiptom földjén, méghozzá az özönvíz után, amikor kolóniát alapított itt. Érdekes felvetés, de ezen kívül nincs támpontja az elméletnek, a tudósok sem találtak még az elképzelsét erősítő egyéb tárgyakat és iratokat, így az még további kutatást igényel a sumár-egyiptomi rokonságot vélő szakértők berkeiből.

(Via Ancient Originis)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás