promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Legrosszabb rémálmunkat rögzítette a biztonsági kamera, ezentúl ha hazaérsz másodpercek alatt kulcsra zárod az ajtót
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden esetben pillanatokon múlt, hogy nem történt tragédia, ilyet még filmen sem láttunk.

A biztonsági kamera az egyik legalapvetőbb biztonságtechnikai eszköz, ami rengeteg esetben jó szolgálatot tesz. Sokszor már önmagában is elrettentő eszköz, mert ha észreveszi egy nem túl fifikás betörő, akkor már önmagában ez megakadályozza a betörést, ha pedig mégis megtörtént a baj, akkor pedig remek bizonyíték, hiszen sokszor ez alapján tudják elkapni a tettest. Amerikában ennek jóval nagyobb kultúrája van, mint nálunk, így a kertvárosi házak szinte mindegyikén megtalálható ez az eszköz.

Most olyan felvételeket gyűjtöttek össze egy videóban, amilyet maximum eddig filmekben láthattál: de ez annál sokkal szörnyűbb, ez a színtiszta valóság.

Mikor először néztem meg a felvételt, akkor szinte gyomorszorító volt a felismerés: legtöbbször valóban egy másodpercen múlik az, hogy nem történik valami rettenetes. Én is gyakran csinálom azt, hogyha egy pillanatra felugrok a lakásomba (mondjuk fent hagytam valamit, akkor nem csukom be az ajtót, hiszen arra a pár percre minek. Bár az is igaz, hogy ez egy rákospalotai panelház, de az ördög nem alszik.  Eddig még sosem gondoltam bele, hogy ennek a figyelmetlenségemnek milyen szörnyű következményei lehetnek, itt azonban éppen az mentette meg a videón szereplő emberek életét, hogy amin beléptek az ajtón, egyből be is zárták azt. A betörők általában akkor lépnek akcióban, amikor a ház tulajdonosa nincs otthon, mivel semmi szükségük nincs bárminemű konfrontációra, ezek az emberek viszont éppen akartak behatolni a házba, mikor annak tulajdonosa hazaért. Így, nem nehéz kitalálni, hogy valami sokkal szörnyűbb dolgot terveztek annál, mint hogy eltegyenek egy-két családi ékszert.

A felvételek kizárt, hogy megrendezettek legyenek, többször olyan szívbemarkoló emberi reakciókat hallunk rajta, hogy a hideg is kiráz tőle: ha megnézed a videót, akkor még biztosan napokig veled marad. A videóról többet nem mondok, mivel a felvételek önmagukért beszélnek és írásban lehetetlen visszaadni azt a zsigeri reakciót, amit aközben élünk át, hogy valóban látjuk, megtörténik a szemünk előtt: valaki bántani akar egy másik embert és ez minden esetben majdnem sikerül neki és valóban: egyetlen záron és egyetlen másodpercen múlik a megmenekülés.

Az ijesztő képsorokat ide kattintva tudjátok megnézni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás