promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem ajánlatos éjszaka kilépni Szerbia utcáira, közel 20 éve nem sikerült megfejteniük a titokzatos nő rejtélyét
Borítókép:  Youtube - ACMofficial
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Évtizedek óta kutatják a válaszokat, a beszámolók ellenére sem jutnak közelebb a megoldáshoz.

2019 szeptemberében a szerbiai lap egy hátborzongató videóról közölt cikket, amelyen egy nő a szerb folklórhoz hasonló mozdulatokkal táncol Szerbia utcáin. A nő állítólag egy kést tart magánál, amellyel mindenkit megfenyeget, aki arra jár. December 29-én egy TikToker posztolt egy videót a "szerb táncoló hölgyről". A videón a nő lassan abbahagyja a táncot, észreveszi az őt filmező operatőrt, és egy késsel támad felé. Február 11-én a Jumpers Jump podcast egy másik vírusvideót tárgyalt a Szerb Táncoló Hölgyről, amely egy hét alatt több mint 50 millió megtekintést ért el.

Hamarosan a TikTok-on az emberek elkezdtek figyelmeztetni a szerb táncos hölgy utcai látványának veszélyeire. Sokan csínytevésként is megszemélyesítették a vírusvideót és beöltöztek a videón látható karakterhez hasonló ruhában. Egyesek azonban úgy vélik, hogy a Szerb Táncoló Hölgy talán nem is átverés vagy mítosz, és talán összefügg egy másik városi legendával, amely egy Mira nevű szerb nőről szól, aki az úgynevezett ördög gyermekét hordozza. Többen is megosztották tapasztalataikat, amelyek szerint látták a szerb táncos hölgyet, és az valóban üldözte őket.

A szerb táncosnő rejtélye egészen 1998-ra nyúlik vissza. A videó azonban 2019-ben látott napvilágot, hogy mi történt a köztes 21 évben a felvétellel, szintén a rejtélyek sokaságát szaporítja. Bár az esemény részletei nem egyértelműek, több beszámoló is elmesélte a szerb táncosnővel való találkozását. A közösségi blogok forrásait azonban nehéz ellenőrizni, mivel a felhasználók akár egymásra is licitálhatnak, sokszor valótlan történetekkel.

Az egyik valósnak hitt felvételt itt tudjátok megnézni:

Míg egyes hírek szerint a rendőrség letartóztatta a videón szereplő nőt nem megfelelő viselkedésért, a legtöbben azt állítják, hogy a hátborzongató hölgy a rendőrségi keresések ellenére továbbra is az utcán garázdálkodik. Miután a videó felkerült az internetre, az őt övező mítoszok megijesztették az embereket, és egyre nagyobb közösség próbálja igazolni a nő létezését és felfedni a kilétét. A megbízható források hiányában egyelőre azt kell mondanunk, hogy a szerb táncos hölgy csak egy mítosz. A közösségi médiában azonban heves vita folyik a mitikus alak létezéséről.

Bár a városi legenda szerint a szerb táncosnő mindenkit megöl vagy megtámad, aki megállítja a táncát, halálesetekről nem érkezett jelentés. A szerb hatóságok is szorosan figyelemmel kísérik a helyzetet. Míg a mitikus figura sokakat a mai napig megrémít, a tartalomkészítők nagymértékben tőkét kovácsoltak a vírusvideóból.

Illetve, többen előszerettel fel is dolgozzák az ikonikus, felismerhető és halálos mozgást:

Forrás: wionews.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás