promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhúzta a zuhanyfüggönyt és valami rettenetessel találta szembe magát: saját otthonában élte át a horrorisztikus pillanatokat
Borítókép:  Youtube - GrimoireHorror
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyik percről a másikra dermedt meg a félelemtől, ötlete sem volt mit lát.

Ha megkérdeznek valakit, hogy melyik az az otthoni helyiség, amelyik a horrorfilmekben általában a démoni megszállás első állomása, akkor melyiket mondanátok? Bizony, hogy a fürdőszoba. Számtalan jelenet fut át a fejünkön és mindegyiknek ugyanazok a visszatérő elemei: a szegény áldozat egyedül van otthon, későre jár, sötét van. A fürdő világítása vagy gyér, vagy nagyon erős, attól függően melyik segít hozzá jobban a drámai hangulathoz. A tükör párás, a zuhanyfüggöny sejtelmesen elhúzva.

Az áldozat belenéz a tükörbe és letörli a párát, ekkor már a baljós zenét hallgatjuk, de általában még nem történik semmi. Ekkor vagy kinyitja a szekrényt, vagy pedig lehajol és mire visszanéz: már meg is rémültünk, mert megjelent valami egészen rettenetes szörnyűség, aminek az érkezésére hiába számítottunk, mégis belénk fagy a vér.

A másik kifejezetten baljós berendezés a zuhanyfüggöny és mostani kisfilmünkben is ez kapja a legnagyobb főszerepet. A zuhanyfüggönynek az ilyen típusú filmekben különösen nagy jelentősége van. Baj ha nincs elhúzva, de még nagyobb a baj, ha el van, mert akkor szinte kivétel, szinte mindig rejtőzik mögötte valami, ami viszont általában nem békés és nem marad a függöny mögött.

A szituáció, mint mindegyik általunk bemutatott filmnél, teljesen hétköznapi: egy nő egy hosszú nap után zuhanyzik, majd a fürdőből kilépve furcsa zajt hall, mintha valaki lenne a fürdőben.

A fürdőbe visszalépve azt látja, hogy valóban volt valami mozgás, de senkit sem talál ott, ekkor pedig visszahúzza a zuhanyfüggönyt és észrevesz mögötte valakit, vagy inkább valamit. Egy rémisztő sötét árny, aki a függöny nélkül nem látszik.

Kirohan (a ne kérdezzétek miért, de vaksötét) szobába és a segélyhívót próbálja tárcsázni, józan esze azonban közbe szól. Mi van ha csak hallucinált? Ha a vízgőz, egy folt, egy árnyék? Szégyell emiatt segítséget hívni, így visszamegy és újra megpróbálja kideríteni, hogy mi a rejtélyes történések oka.

Ekkor azonban elszabadul a pokol, a film vége pedig egészen sokkoló.

A fent leírt történetet mozgókép formájában itt tudjátok megnézni, garantált késő esti szórakozás. Ha egyedül vagy otthon, nem ajánlott:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás