promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Curtis csak úgy dúskál a lóvéban: több tízmilliót költött és meg is mutatta mit vett
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Leesett az emberek álla a váratlan meglepetés láttán: irigykedve nézik a luxust amiben az énekes él.

A Kalevela című mű múltán méltatlanul hanyagolva van a hip-hop történelmi írásokból, így mi ezt most röviden pótolnánk: a finnek nemzeti eposzában van olyan rész, amikor énekmondók ritmikus, rimelő énekbeszédet improvitálva kápráztatják el az uralkodót - modernül mondhatnánk azt is, hogy freestyleolnak, az ugyanis pontosan ugyanezt jelenti, bár a maiságból fakadóan a 21. században ez már nyilván máshogy néz ki, mint a finn eposzi szereplők idejében.

A modern hip-hop természetesen az Egyesült Államokból ered, és nem éppen a vagyonosnak mondható rétegnek volt a művészete: meghatározó, úttörő előadói szinte kivétel nélkül afro-amerikaiak voltak, és bár azóta annyira mainstreammé vált, hogy minden ország rendelkezik saját hip-hop szcénával (egyesek szerint az egész kora 21. század és egyben napjaink legmeghatározóbb zenei műfaja).

A műfaj esztétikája szintén a tengerentúlról lett importálva, ami elsősorban a '90-es években indult el a mai formájába: a zenén keresztül jelentős vagyonra szert tett előadók nem voltak szégyenlősek megmutatni azt, hogy mijük van, így drága ruhák, csillogó ékszerek, de  extravagáns kiegészítők, például arany sétapálcák, vagy akár még fegyverek is előkerülhettek - bár Magyarországon azért ennél mindig is szolidabb volt a helyzet.

Curtis, vagyis Széki Atila, az újpesti rapper hazánk egyik legsikeresebb előadóművésze most igazán lovagias és elegáns módját villantotta meg annak, hogy kifejezze, hogyha ügyesen rappel az ember, akkor igazán komoly ajándékokat is vehet a szerelmének: a Nyerő Párosból is megismert párja, Barnai Judit egy hófehér Audi márkájú luxusautót kapott ajándékba, születésnapjára:

Az autó valljuk be, gyönyörű, mi biztosan elfogadnánk egy hasonlót a garázsunkba - Curtiséknek pedig sok balesetmentes és élvezetes kilométert kívánunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás