promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így még sohasem láthattad a magyar miniszterelnök rezidenciáját: olyan fényűző pompában élt Antall József, amiről a világsztárok maximum álmodhatnak
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen elképesztő körülmények között élt Magyarország miniszterelnöke.

Egészen elképesztő videóra bukkantunk az interneten: egy egykori fényűző villát mutat be egy csatorna. Az egykori villában pedig nem akárki lakott: Magyarország első demokratikusan választott miniszterelnöke, az MDF kötelekében politizáló Antall József tulajdona volt.

Antall József 1990. május 23-tól 1993. december 12-ig volt Magyarország miniszterelnöke: hivatalban lévő miniszterelnökként hunyt el, a generáció számára emlékezetes a TV-ben játszott Kacsamesék című animációs rajzfilm megszakítása, amikor a riporter bemondta a halálát.

Antall József egykori rezidenciájáról az első dolog ami eszünkbe juthat, hogy régi, nagy idők tanúja: a ház Pestújhelyen áll, és egy gróf építette az 1900-as évek elején. Antall József édesapja elvette a házat építtető Szűcs gróf lányát, és az egykori miniszterelnök már ide született.

A ház jelenleg nagyon érdekes állapotban van: kívülről értelemszerűen látszik a régi stílus, és bent is meg lettek hagyva a tárgyak, amikből bizony rengeteg van. Érdekes egyvelege a ház az antiknak és a modernnek: számtalan régi, családi bútor található a ház bizonyos részein, de az idők során az épület több modernizáláson is átesett, így a századeleji, nagypolgári stílus a szocialista-realizmussal keveredik.

Ennek köszönhetően például a videóban látható konyha egy '70-es évek balatoni nyaralójának esztétikáját idézi, hogy a következő szobában már díszesre faragott lábú ruhásszekrénnyel találkozzunk, amire rá van rakva a műanyag szovjet rádió.

Az egykori miniszterelnök 20-25 évis koráig élt a házban, jelenlegi tulajdonosának édesapja egykor jóban volt Antall József édesapjával, így került birtokába az egykori grófi rezidencia.

A házra jelenleg biztosan ráférne egy alapos felújítás, azonban jelenlegi formájában is a magyar történelem egy érdekes darabja, amiben akár még múzeum kialakításának a potenciálja is benne van.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás