promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tuti nem így képzelted Szabó Győző otthonát: a színészóriás meseszép birodalomban éli a mindennapjait, leesik az állad a jóízlésétől
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gyönyörű felvétel készült a színész házáról, ritka pillanat hogy ilyen alaposan megmutatta otthonát.

Szabó Győző számára hosszú út vezetett Nyírbátorból, egy kis Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei városkából a Jászai Mari díjig. 14 éves korában költözött fel Budapestre - de nem azért, hogy színésznek tanuljon. Először a Kisképzőbe, majd a "nagy" képzőben, a Képző- és Iparművészeti főiskolán végzett grafikusként.
A kor legendás szórakozóhelyén, a Tilos az A-ban dolgozott csaposként, ekkora kapta élete első felkérését színészi szerepre, méghozzá Csányi Jánostól, a Bárka Színház igazgatójától. 1993-tól pedig már az ország egyik legjobb társulata, a Katona József Színház foglalkoztatta a színészetet egyébként soha nem tanult Szabó Győzőt.

Innentől kezdve nem volt megállás, azóta is a színpadon van, filmszínészként is kipróbálta már magát, sorozatokban is játszott - most azonban életének egy ritkán látható szegmensébe engedett bepillantást, méghozzá saját otthonába.

Szabó Győző eredeti szakmája grafikus, és dolgozott is színdarabok látványtervezőjeként - saját otthona kialakításakor egy fénytervező szakember munkájának a segítéségét is igénybe vette. Szabó Győző elragadtatva beszél barátja munkájáról, szerinte a teret elképesztő mértékben lehet befolyásolni megvilágítással.
Szabó Győzőék modern, 2 szintes lakást álmodtak meg: igazi 21. századi belső térrel állunk szemben, fából készült díszítőelemekkel és sok, nagy méretű növénnyel, a falon színészlegendák és kortárs festmények váltják egymást. Az emeletek között csigalépcső vezet - természetesen mérnöki precizitással megvilágított ívvel.

Az enyhén zöld (pisztáciazöld) falak napos időben gyönyörű tere adnak ki, tényleg olyan a ház, mintha egy Lakáskultúra magazin fotózásból lépett volna ki.
A kertben kerti konyha, süllyesztett lámpák, jacuzzi, frissen nyírt fű - minden adott a pihenéshez. Nekünk a szerkesztőségben nagyon tetszik Szabó Győző ízlésesen berendezett lakásba, reméljük, még sok évet tölt el itt egészségben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás