promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt él most Kovács Kokó István, a bokszlegenda otthonának elképesztő története van
Borítókép:  YouTube/Palikék világa by Manna
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egykori olimpiai bajnok a sportág igazi megszállottja.

Kovács Kokó István, Atlanta olimpiai bajnoka és WBO-világbajnok ökölvívónk nem csak a ringben ért el sikereket választott sportágában. Mindenképpen kijelenthetjük, hogy Kokó bizony elhivatott ember: a bokszkesztyű szögre akasztása után sem távolodott el a sporttól, sőt, a szövetség vezetésében is oroszlánrészt vállalt.

Az ökölvívás hivatalos szervei némileg másképpen épülnek fel, mint a népszerű csapatsportok. Míg a labdarúgásban van világszövetség (FIFA), amelynek szinte a a Föld összes állama a tagja, és vannak kontinentális, helyi szövetségeket, addig a profi boksz nem kontinensre osztva működik.

4 darab, az International Boxing Hall of Fame (IBHOF - Nemzetközi Ökölvívó Hírességek csarnoka) által hivatalosan elismert profi bokszszövetség van, amely szervezetek külön tornákat, mérkőzéseket szerveznek, címeket osztanak ki - noha valaki lehet egyszerre több szövetség regnáló világbajnoka is.

Kokó a 4 nagy szervezet közül az IBF alkalmazásában dolgozott 2021 tavaszától, méghozzá a szervezet főtitkáraként, azok nemzetközi székhelyén, Svájcban. Az IBF fenn tart a férfi és a női szakág mellett muay-thai (thai-boksz) szakágat is, a rendkívül kemény sportágban is osztanak világbajnoki címeket:

Kokó a feleségével és gyermekeivel költözött ki az alpesi országba, és csak ez év nyarán költöztek haza (könnyen elképzelhető, hogy a Sztárboxot megelőző castingok és munkálatok miatt). Kinti otthonukat, ami szolgálati lakás volt, visszaadták, és a külföldi tartózkodás alatt használt autóikat is eladták.

Kokó egyébként 1 évet volt a sportszövetség főtitkára, 2022 áprilisáig, majd a megbízás lejártával még felesége kérésére maradtak plusz egy évet Svájcban. Kokó kisfia még csak öt és fél éves, de Svájcban már kijárta az általános iskola első osztályát, visszatérve Magyarországra azonban még egyszer el kellett végeznie - ami azért akkora óriási törést nem okozott Kokóék életében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás