promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Reagált a lejáratott kecskeméti étterem, ezért kértek plusz pénzt a szerintük pofátlan családtól
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hazudhatott a családapa, nem egészen úgy volt a történet, ahogyan a sértett fél előadta?

Korábbi cikkünkben megjelentettük egy felháborodott apuka levelét, akitől a fizetés után az étterem újabb ezreseket követelt, most reagált az étterem is és ahogyan az lenni szokott, nem egészen úgy volt minden, ahogyan azt első levélíró elmesélte:

Kedves Promotions.hu! Remélem, hogy megjelentetitek az én levelemet is, hallgattasson meg a másik fél is jeligével. A múltkor egyik elégedetlen vendégünk osztott meg veletek egy történetet, amelyből az jöhetett le, hogy mi kizsákmányoljuk, megvezetjük a vevőket. Ez nem igaz, azonban az, hogy a végén valóban elkértünk egy kisebb összeget, azt nem tagadom. A család esti sávban jött be vacsorázni és tudni kell, hogy a bevételünk nagy része ebben az időszakban keletkezik. Bisztró jellegű konyhát viszünk, tehát sokan bejönnek esti iszogatásra is, ami mellé ételt is választanak. A családdal nem volt semmi probléma, udvariasak voltak, kedvesek, nem tudnék rájuk rosszat mondani. Kifizették a fogyasztást (jattot nem hagytak, de ezen nem szoktunk problémázni, forintra pontosan visszaadjuk a visszajárót). És a probléma ezután kezdődött. Azért vezettem fel ilyen hosszan a mondanivalómat, hogy a kedves olvasók is képet kapjanak az éttermünk működéséről.

Természetesen senkit nem dobunk ki miután elfogyasztotta a rendelését, de úgy gondolom, hogy van egy udvariassági idő, ami után nem illik már igénybe venni az asztalt és elvenni más, fogyasztani akaró, fizető vendégek elől a helyet. Már nagyjából 20 perce ültek ott, beszélgetve, a hely előtt pedig kisebb sor alakult ki, asztalra vártak az emberek. Ekkor megkértük a családot, hogy adják át a helyet, amit ők megtagadtak és azt mondták, hogy még egy témát meg kell beszélniük. 10 perc múlva ismét megkértük őket, hogy távozzanak, ám ezt még akkor sem tették meg, végül 45 perc után nagy kegyesen felálltak és el akartak indulni.

A vendég arról elfelejtett a levelében említést tenni, hogy az étlapunkon is fel van tüntetve a 4000 forintos ár, amennyiben fogyasztás nélkül valaki foglalja az asztalt, ez amolyan bérleti díj, de inkább elrettentés, hiszen 4000 forint nem éri meg nekünk azért cserébe, hogy egy rendelni akaró társaság ne tudjon leülni.

Természetesen mélységesen fel voltak háborodva, mire mi megmutattok a leírást és felajánlottuk, hogy a hatóság segítségét is kérhetjük, amennyiben fizetés nélkül távoznának. Végül kifizették a pénzt és elmentek, ekkor már nem igazán családias és kedves volt a hangulat, még a középső ujjukat is felmutatták nekem (az étteremvezetőnek). Szerencsére a vendégek nem sokat láttak ebből a jelenetből, üvöltözés legalább nem volt, mindenesetre minket mélységesen elszomorított és felháborított ez az eset.

Kifejezetten nem az az üzletpolitikánk, hogy a vendégnek mindig igaza van, sokszor ugyanis nincs és a fogyasztásod árában nincs benne az, hogy kitolj az étteremmel, vagy megalázd a személyzetet. Figyeljünk oda egymásra és tartsuk be ezeket az íratlan udvariassági szabályokat!

Köszönöm.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás