promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszorongatták a Lidl-t, megbukott a magyarok kedvenc üzletlánca? A vásárlók szerint ez a legjobb bolthálózat most hazánkban
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megszületett az eredmény, a magyarok szerint ez a legjobb üzletlánc hazánkban, de az is kiderült, melyiket szeretik a legkevésbé.

Néhány nappal ezelőtt a Promotions elindított egy szavazást arra vonatkozóan, hogy melyik a legjobb üzletlánc hazánkban. Az olvasók kaptak egy listát a legnagyobb üzletláncokkal, és szavazhattak arról, hogy az adott bolthálózatot szeretik vagy sem. A szavazásban hat lánc vett részt:

a Lidl, az Aldi, a Tesco, a Spar, az Auchan, és a Penny.

A szavazás előtt mindegyiknél levezettük, hogy honnan kapta a nevét, és miért éppen így nevezték el őket, majd az olvasók pozitív vagy negatív irányba adhatták le szavazatukat mind a hat bolthálózatnál; jelezve ezzel, hogy mennyire szeretik vagy nem szeretik azt.

Még mielőtt elárulnánk a szavazás eredményét, hadd mutassunk meg néhány olvasói levelet, ugyanis több beszámolót is kaptunk a szavazás apropóján. Ugyanis akadtak olyan olvasók, akiknek nem volt elegendő, hogy egyetlen gombnyomással mutassák ki véleményüket, külön levélben is szerették volna elmondani azt.

Ezekből a beszámolókból szedtünk össze néhányat - lesz köztük pozitív és negatív hangvételű is!

Az alábbi beszámolót egy olyan olvasónk küldte, aki nem is olyan régen osztotta meg velünk történetét. Az édesanya a Promotions-nek küldte el, hogy jártak ők a Lidl egyik termékével, aminek alkatrészét a kisgyereke véletlenül kidobta, majd a Lidl küldött nekik egy teljesen új terméket, természetesen ingyen. Az édesanya a szavazásban is részt vett - nem is akárhogyan.

„Amúgy is a Lidl a kedvencem, de a múltkori után, amikor ugye egy új játékkávéfőzőt küldtek nekünk, egyértelmű volt, hogy másra nem is szavazhatok. Mondjuk csak tegnap láttam ezt a szavazást, és akkor még a Spar vezetett, de egy kicsit próbáltam megtolni a dolgokat, és megfordítani az eredményt. Elküldtem az ismerőseimnek, hogy ők is szavazzanak a Lidl-re. Hajrá Lidl!”

A következő beszámolót egy olyan olvasónk küldte, aki már nincs ilyen jó véleménnyel a Lidl-ről; de más bolthálózatról sem:

„Régen sokat jártam a Lidl-be és az Aldi-ba, de már rég nem ugyanazt nyújtják. Azt aláírom, hogy az Aldi-nak még mindig finom a pékáruja, de amúgy nem szeretem, amiket ott árulnak. A Lidl pedig kezd olyan lenni, mint a Pepco. Sokszor volt velem például, hogy kinéztem valamit az újságban, első nap mentem, és közölték, hogy elfogyott. És hiába jártam körbe a környező Lidl-ket, sehol sem volt. Ezt többször eljátszották velem, legutoljára egy penészgátlóval jártam így. Egy penészgátlóval!? Azt is elvileg elkapkodták az összes Lidl-ből már az első nap...na persze. Milliószámra állnak heteken keresztül az autófényező lakkok a boltjaikban, de egy penészgátlóból rendeltek üzletenként hármat vagy mi??? Szóval nem járok én már ezekbe, azért szavaztam a Sparra és a Penny-re, én odajárok, és ott mondjuk nincsenek ilyen gondok”

A következő beszámoló egy olyan olvasótól jött, aki nincs megelégedve a Tesco-val, mégis csak odajár vásárolni:

„Ahol én lakom, ott egymás közelségében van egy nagy és egy kis Tesco is. Ha máshová akarnék járni boltba, ahhoz már messzebb kéne mennem, de nyugdíjas vagyok, vezetni nem tudok, segítségem nincsen, szóval egymagam kell cipelni mindent. Jobb híján így járok a Tescóba. Nagyon lassúak a kasszások és sokszor van, hogy nem kapom meg, amit akarok, de mivel nem járok máshová, nem tudom, ott milyen, szóval szavaztam a Tescóra”

Végezetül pedig jöjjön egy férfi, aki kéthetente jár nagybevásárolni, és elmondása szerint mind a 6 üzletlánc boltjába betér:

„Szerintem én leszek az egyetlen, aki mind a hatra nyomott egy lájkot. Én kéthetente járok vásárolni, mert akkor megveszek mindent előre, de minden boltot más miatt szeretek. A Lidl-ben például csak zöldséget és tejet veszek, az Aldi-ban a kenyeret, a Sparban az ilyen húsokat, felvágottakat, a Penny-ben kávé, üdítő - üdítő ott van szerintem a legjobb áron -, az Auchanban meg a Tesco-ban meg mindig mást. Igazából ez akciófüggő is, hogy mit hol veszek, de az esetek többségében így szoktam. Mondjuk így elmegy ilyenkor az egész napon, mert az első felét letudom délelőtt, a másikat meg délután. De nekem igazából egyikkel sincs bajom, úgyhogy mindegyiket bekedveltem”

Ezek után pedig lássuk a szavazás végeredményét. Sokáig valóban a Spar vezetett, de a tegnapi nap egyszer csak meglódult a Lidl, és átvette a vezetést. Ez a rangsor alakult ki az üzletláncok között:

  • Lidl
  • Spar
  • Aldi
  • Penny
  • Auchan
  • Tesco
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás