promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Illegális, amit sokan a boltban csinálnak, ezért a mindennapi lépésért komoly büntetést kaphat, aki nem figyel
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lehet, hogy úgy szegsz törvényt a szupermarketekben, hogy észre sem veszed.

Ha vásárlás közben felbontod a termékeket és a szupermarket kellős közepén elkezdesz inni és enni, akkor egy rossz hírünk van számodra. Mindez ugyanis illegális, ezt a lépést egyáltalán nem szeretik az ott dolgozók és ezzel te sem járhatsz jól.

Többen vallották már be korábban, hogy mindig felbontanak egy-egy csokit és üdítőt, mielőtt a kasszához mennek, Richard Price pénztakarékossági szakértő szerint ez azonban  valójában törvénybe ütközik. 

A szakértő azt is elmondta, hogy az ártalmatlannak hitt nassolás hét év börtönbüntetést vagy korlátlan pénzbírságot is okozhat az ügyfeleknek. Az illegálisnak minősítet tettnek az az oka, hogy a szupermarket termékek törvényes tulajdonjoga csak akkor száll át a vásárlóra, ha a tranzakciót a pénztárnál teljesítette. Magyarán mondva csakis akkor miénk a termék, ha már kifizettük, ez így logikus. 

Csak ha sikeresen megvásárolta az árut, van törvényes joga arra, hogy tetszés szerint használja azokat. Ha azonban vásárlás előtt élelmiszert fogyaszt a szupermarketben, azzal végleg megfosztja a tulajdonost a termékhez fűződő jogaitól. Még ha becsületes szándéka is van az áru megvásárlására, mivel a termék vásárlás előtti elfogyasztása a lopásról szóló törvény hatálya alá tartozik, hét év szabadságvesztéssel vagy korlátlan pénzbírsággal sújtható

- részletezte a szakértő. 

Az embereknek azonban megvan a véleményük a dologról, valaki úgy nyilatkozott minderről, hogy sokszor tanúja volt annak, hogy a gyerekek csokit és gyümölcslevet csepegtettek a padlóra, az elfogyasztott csomagolópapírokat pedig a boltok polcain és a padlóján hagyják. Egy szupermarketben dolgozó személy pedig megerősítette, hogy ezt bizony nekik sem szabad megtenni, nem is értik, hogy egyes emberek miért veszik a bátorságot és bontják fel a üzletekben árult dolgokat.

Sok anyuka azért megjegyezte, hogy gyerekek társaságában nagyon nehéz kivitelezni, hogy ne bontsanak fel egy-egy csokit. Sokan így nyugtatják meg a kicsiket, akik nem tudnak vár addig, amíg a szülő kifizesse a termékeket. 

Forrás: Mirror

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás