promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fodor Zsóka ezért vállalta el a gigabukás RTL-es sorozat fontos szerepét: tragikus ok is húzódik a háttérben
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenki kedvenc Magdi anyusa most elmondta mi vette rá erre, már bánhatja a döntését, hogy igent mondott?

Fodor Zsóka, az ország Magdi anyusa az egyik legismertebb hazai színésznő és toszta szívből állíthatjuk, hogy hiába tapossa már sokadik X-ét az életben, még mindig sugárzó jelenség és profi kolléga. Zsóka már nem fiatal, 81 éves, pályáját sem éppen ma kezdte: a Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1965-ben végezte el - érettségi nélkül, amire abban az időben még volt lehetőség.

Nem olyan régen ismét új kihívásba vágta a fejszéjét és igen mondott az RTL új sorozatának egyik éppen rá írt szerepére, ez azonban a csatorna legnagyobb reményei ellenére is kudarcot vallott, még Zsóka sem tudta megmenteni a produkciót a bukástól:

Persze volt már csoda Magyarországon, elképzelhető, hogy a sorozat még összeszedi magát, mind ebben reménykedünk, de Zsókának korábban is bőven kijutott a kihívásokból.

Pályafutása során megfordult szinte az összes nagy magyar színház színpadán: több mint 300 színdarabban játszott. Egy évig még a Magyar Televízió bemondónője is volt, és filmszínészként is dolgozott, 25 filmben szerepelt, és mintegy 240-ben szinkronizált is.

A Barátok köztben aztán nem túlzás állítani, hogy egy egész ország kedvencévé vált: 1998-tól 2009-ig játszotta Kertész Magdi szerepét a magyar gyártású napi sorozatban, számos azóta már legendássá vált jelenetet köszönhetünk neki.

Televízióképernyőn hosszú idő óta nem láthattuk, egy ideje azonban ismét feltűnt egy sorozatban, az RTL-en futó Szomszéd tehene című produkcióban. Fodor Zsókát állítása szerint annyira nem volt nehéz meggyőzni, ugyanis a sorozat producere az a Kalamár Tamás, aki a Barátok közt atyjának is tekinthető - amikor pedig közölte Zsókával, hogy a szerepet kifejezetten rá írta, már egyértelmű volt a döntés, pedig több felkérése is érkezett a művésznőnek, ezeket azonban rendre visszautasította.

Erről Zsóka így nyilatkozott:

„Valóban, eddig nemet is mondtam. Na de vannak kategóriák, és a legelsőben ott van Kalamár Tamás, akit végtelenül szeretek, és amíg élek, szeretni fogok, mert ami velem jó az utóbbi huszonöt évemben történt, az mind neki köszönhető. És amikor elhív kávézni, és közli, hogy lenne itt nekem egy szerep, akkor igent mondok” – fogalmazott.

Azonban a művészi szempontok mellett biztosan van más oka is a döntésnek: a 21. század gazdasági kihívásai alól bizony a művészek sem kivételek. Néha-néha felmerül a közbeszédben egy-egy általános szeretetnek örvendő művész nyugdíja, így nem nagy titok, hogy az ezen a területen dolgozók általában nem kapnak túl nagy nyugdíjat, ami alól Zsóka sem kivétel. A nyilatkozatai alapján az elmúlt időben neki is jelentősen megemelkedtek a rezsiköltségei, amiről pozitívan nyilatkozott, de lássuk be, ez egy szomorú dolog:

„Anyám halálakor eladtam az ő és az én lakásomat is, gondoltam, a kamatokból kényelmesen megélek. Na ez nem így lett, habár tartalékom van. Dolgoznom kell, a nyugdíjamból nem tudnék megélni. Háromszor annyiba kerül a pesti és a pécsi lakásom rezsije, mint a nyugdíjam. De ezt egy cseppet sem bánom, mert imádok játszani. Mivel prózai színésznő vagyok, nekünk szeptembertől tavasz végig tart a szezon. Nyáron inkább a zenés darabokra van igény. Így jól jött ez a nyári munka és a vele járó gázsi is” 

Forrás: rtl.hu, blikk.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás