promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fájdalmas búcsú: ezek voltak a Heti hetes utolsó poénjai, így ért véget az ország kedvenc műsora az RTL Klubon
Borítókép:  port.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így ért véget a Heti hetes legendás 500-adik adása.

Szomorú hír árnyékolta be a szombati napot: 71 éves korában elhunyt Ónodi György producer, rendező, akinek nevéhez többek között az RTL Klub legendás közéleti szórakoztató műsora, a Heti hetes kötődik. A produkció hivatalosan 1999 szeptemberétől 2016 decemberéig futott, de sokan mégis úgy tekintenek rá, hogy 2012-ben volt a Heti hetes utolsó igazi adása, hiszen utána már nem az RTL Klubon, hanem az RTL II-n sugározták.

A Heti hetes végleges megszűnését 2017. február 22-én jelentették be; utána egészen 2020 decemberéig kellett várni a visszatérésig. Igaz, ez nem egy hivatalos visszatérés volt, hanem a Partizán különkiadása; ez volt az a rendhagyó Heti hetes, amiben még egyszer, utoljára összeállt a műsor csapata.

Ebben a különkiadásban Ónodi György, a műsor egykori főszerkesztője, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Hajós András, Havas Henrik, és Kéri László volt a vendég.


Ónodi György halála pályatársait és a Heti hetes egykori szereplőit is megrendítette. Gálvölgyi János több mint 30 éve ismerte a televíziós műsorkészítőt, a színművész utoljára szilveszterkor beszélt a producerrel. Bár a Heti hetes megszűnésével a munkakapcsolat is megszakadt közöttük, rendszeresen keresték egymást.

„Nagyon jól írt, amit kevesen tudtak róla, és a ma már szidott, szeretett, emlegetett Gálvölgyi Shownak a 80 százalékát a Gyuri írta. (...) Isteni, néha morbid humora volt, ezen mi nagyon egy húron pendültünk. Mint szerkesztő is, meg mint a Heti hetes vezetője is úgy tett helyre dolgokat egy fél mondattal, hogy azon sírva nevettünk”

- emlékezett vissza Gálvölgyi.


A Heti hetes-nél még a stáb is úgy készült, hogy a 2012-ben vetített 500. adás lesz az utolsó. Sajtóinformációk szerint gazdasági okokból tervezte azt az RTL Magyarország, hogy megszünteti az ország kedvenc műsorát, ugyanis túl sokba került.

Éppen ezért hiába ez volt a produkció 500. adása, senki sem ünnepelte meg, mivel mindenki jól tudta - legalábbis akkor még úgy tudta -, hogy ez lesz a Heti hetes utolsó adása.

Így ért véget 2012-ben a Heti hetes

Az utolsó két adásban a klasszikus csapat szerepelt: Bajor Imre, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Jáksó László, Hajdu Steve, Hajós András, és Farkasházy Tivadar. Az 500. adásban is nagyon sok poént elsütöttek a szereplők, emellett közösen elkezdtek gondolkodni azon, hogy ki volt az, aki mind az 500 adásban részt vett.

Természetesen ilyen szereplő nem volt, de azt ki tudták egymás között nyomozni, hogy Bajor Imre, Farkasházy Tivadar, és Gálvölgyi János volt az egyetlen a csapatból, aki az elejétől kezdve része volt a műsornak.

A YouTube-on ugyan nem sok minden érhető el az 500. adásból, de találtunk egy videót, ami még 12 év után is örökzöld, hiszen fergeteges poénok hangzanak el benne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás