promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csapó Gábor frappáns beszólásától a mai napig fogjuk a hasunkat, Alföldi Róbertnek csattanós választ adott a Heti Hetesben
Borítókép:  Sajtóklub RTL Klub
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hetvenkét éves korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó. Túlzás nélkül kijelenthető, hogy egész Magyarország gyászol, hiszen egy legendás magyar sportolótól és egy rendkívül megnyerő és barátságos személytől, a nemzet „Dudijától" kell most búcsúznunk. 

November elején Csapó kórházba került, és arról szóltak a hírek, hogy lélegeztetőgépre került. A mai napon megtörtént, amitől egy ország rettegett: elveszítettük az ikonikus pólóst. Arról kevés szó esik mostanság a kiváló sportolói érdemei mellett, hogy milyen magával ragadó humora és személyisége volt, épp ezért úgy döntöttünk, felidézzük az egyik kedvenc jelenetünket a Heti Hetesből „Dudi" főszereplésével. 

Az MVLSZ egyébként így búcsúzott tőle:

„A magyar vízilabda egyik legendája hagyott itt bennünket, aki játékosként és edzőként is meghatározó alakja volt a sportágnak. A hetvenes évek aranykorában a válogatott abszolút kulcsemberének számított, és persze rendíthetetlen oszlopa a Bajnokcsapatok Európa Kupáját, Kupagyőztesek Európa Kupáját és bajnokságok sorozatát nyerő Vasasnak”.

A Heti Hetes a 2000-es évek elején az RTL Klub igazi zászlóshajója volt: nézők százezrei ültek vasárnap esténként a televízió elé, hogy kövessék a főként közélettel foglalkozó, de emellett meglehetősen szórakoztató műsort. Olykor az állandó tagok mellett Csapó Gábor is feltűnt a műsorban, ahol mondanunk sem kell, maradéktalanul megállta a helyét. A műsor egyébként 2016 decemberében szűnt meg végleg. 

2007. október 7-én „Dudi" egy igazán szórakoztató részletet osztott meg a Heti Hetesben a régi időkről. 

„1976-ban odajött jött a szovjet csapatból egy mérnök srác, és mondja nekem, hogy - én azért az ikonhoz egy picit értek - és odajött, hogy van két gyönyörű ezüst ikonja, vegyem meg. Gondolkoztam rajta, hogy nem jó, mert én most csempésszem haza, onnan ki Montrealba... És mondom, hogy mégse kell az ikon, pedig tényleg nagyon szép volt, és 200 dollár volt egy darab. Erre mondja, hogy ne foglalkozz vele Gábor, én kiviszem neked Montreálba. Ennél jobb üzletet, még csempésznem sem kell...itt a 200 dollár, mehetünk.

És hogy mennyire rendesek voltak ezek a gyerekek a szovjet válogatottból...megérkeztünk Montreálba, jön a srác, hozza két ezüst ikont, mert ők már tisztában voltak ugye az ikon áraival, hiszen a sajátjaikat eladták. És én úgy ahogy voltam, bementem vele a belvárosba három régiség boltba, harmadikban megfogtam, és 2900 dollárt kaptam a 400 dollárért. A csempészés ugye bonyolult volt, mert kellett valutát venni, meg kellett vásárolni, haza kellett vinni..."

Erre megszólalt Alföldi Róbert:


Teddy, a csempészés az hány év után évül?"


Majd érkezett Csapó frappáns válasza:

Jogász vagyok, ne reménykedj!"

Természetesen érdemes megtekinteni a videót, hiszen úgy az igazi, illetve a sztori itt még közel sem ért véget. Egyből az adás elejétől, 0:56-tól érdemes figyelni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás