promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Máris bedőlt az RTL műsora, bukással indul a csatorna új éve, a nézők egy nap alatt elfordultak ettől a sorozattól
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyetlen hét alatt teljesen bedőlt az RTL új produkciója.

Gyászos évet zárt 2023-ban az RTL Magyarország, hiszen az anyacsatornáján egymás után vallottak kudarcot azok a műsorok, amikhez nagy reményeket fűztek. Csúnya bukást produkált többek között a Tippelj és vidd el!, az Activity, a The Voice, majd év végén A Város királynői - pedig utóbbitól azt várták az RTL-nél, hogy megmenti a tavalyi évüket.

Most elindult az új év, és már jó ideje bereklámozták, hogy érkezik egy vadonatúj napi sorozat, amit a Bátrak földje és az Oltári csajok alkotói készítenek. A ...szomszéd tehene egy rendkívül fura sorozat, amit nem is igazán lehet hova tenni; az pedig még jobb kérdés, hogy miért tartotta fontosnak az RTL, hogy egy ilyen szériát csináljon. Hiszen az egész alapsztori annyira bugyuta, és a szereplők is annyira szürreálisak és gyermetegek, hogy nem csoda, hogy a nézők is mindössze egy epizódot bírtak belőle.

Január 1-jén debütált a csatornán ...a szomszéd tehene, ami nézettségét tekintve elég jól nyitott; olyan jól, hogy sikerült megvernie a vele egy időben futó Szerencsekereket is a TV2-n. Az RTL-nél biztos nagy volt az öröm az újév első napján, hogy bejött a számításuk, újabb közönségsiker sorozatot csináltak. Aztán január 2-án jött a mélyrepülés.

Kedden közepes, szerdán és csütörtökön gyenge, pénteken pedig katasztrofális nézettséget produkált a sorozat - a hét végére olyan kevesen nézték már, hogy konkrétan megfelezte a saját nézőszámát. Ez azt jelenti, hogy már a premierhéten teljesen bedőlt ...a szomszéd tehene, és az RTL újabb bukást könyvelhet el magának rögtön az év elején.

De hogy lássátok a különbségeket a két csatorna kiemelt műsora között, mutatjuk napokra leosztva, hogyan alakult az 1. héten a Szerencsekerék és ...a szomszéd tehene nézettsége!

Január 1., hétfő:

  • Szerencsekerék: 750 ezer (teljes lakosság), 167 ezer (18-49)
  • …a szomszéd tehene: 613 ezer (teljes lakosság), 191 ezer (18-49)

Január 2., kedd:

  • Szerencsekerék: 663 ezer (teljes lakosság), 157 ezer (18-49)
  • …a szomszéd tehene: 505 ezer (teljes lakosság), 173 ezer (18-49)

Január 3., szerda:

  • Szerencsekerék: 717 ezer (teljes lakosság), 163 ezer (18-49)
  • …a szomszéd tehene: 427 ezer (teljes lakosság), 118 ezer (18-49)

Január 4., csütörtök:

  • Szerencsekerék: 657 ezer (teljes lakosság), 165 ezer (18-49)
  • …a szomszéd tehene: 418 ezer (teljes lakosság), 132 ezer (18-49)

Január 5., péntek:

  • Szerencsekerék: 734 ezer (teljes lakosság), 160 ezer (18-49)
  • …a szomszéd tehene: 323 ezer (teljes lakosság), 83 ezer (18-49)


Bár az RTL fő hétköznapi műsora az első héten elesett, mégis valamivel sikerült megverniük a TV2-n a heti összesítésben, amit két produkciójuknak köszönhetnek: január 1-jén ugyanis kimagasló számokat hozott A mi kis falunk szilveszteri különkiadása, majd szombaton a sorozat legújabb epizódja is tarolt. Vasárnap pedig a Cápák között vitte a prímet, az üzleti showműsor is kiemelkedő nézettséget generált.

Az RTL összesen 1,2 százalékponttal előzte meg a TV2-t az 1. héten, de hogy a továbbiakban mit kezdenek majd a hétköznapokkal, azt egyelőre nem tudni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás