promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így hurcolták börtönbe a Barátok közt Kertész Gézuját, döbbent csendben nézték végig a rokonok
Borítókép:  youtube - kadarkai endre
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mi lehet annál hitelesebb, mint Németh Kristóf vészterhes tekintete? 

Minden idők legnépszerűbb magyar sorozatai közé tartozik a Barátok közt. 1998. október 26. és 2021. július 17. között futott az RTL Klubon. A Nielsen Közönségmérés és az RTL 2013. június 11-i adatai szerint a Barátok közt volt Magyarország legnézettebb televíziós műsora, amit akkoriban 1 millió 283 ezer néző követett figyelemmel. 2014-ben csak egy hétre szünetelt, 2015 óta pedig egyáltalán nem vonult nyári szünete. Igaz, azóta véget ért a sorozat, akadt egy igazi riválisa: a TV2 Jóban Rosszban című sorozata volt ez.

A sorozat a csökkenő nézettség miatt, több mint 10 000 epizód és közel 23 év után véget ér. Az utolsó rész, a 10 456. epizód volt, 2021. július 17-én 20 órakor került képernyőre. Ismételt részei még mindig messze a legnépszerűbbek.

Nem véletlen ez, hiszen minden olyan karaktert megtalálhattak benne a nézők, amivel tudtak azonosulni. A hősök és antihősök mind egy bérházban éltek Budapesten és sokszor már elnagyolt intrikáik miatt érte vád és kritika a sorozat készítőit, noha sokáig nem lehetett tudni, hogy a forgatókönyvet külföldről szállítják haza. 

Németh Kristóf páratlan színészi kvalitásaival hamar belopta magát a nézől szívébe. Vili bácsi és Magdi anyus fia, Mónika és Ildikó testvére, Bálint féltestvére, Botond, Tilda és Ricsi nagybátyja.

A nők között is nagyon népszerű volt a karakter, hiszen Berényi Kata, Szilágyi Andrea, Varga Brigitta és még Fekete Aliz is párja volt, mindannyiuknak valahol a történet egy pontján meghódította a szívét. 

Nádor Kingát el is vette feleségül és a történet szerint a lány korábbi kapcsolatából született kislányát, Magdikát is a nevére vette, nevelőapja lett. 

De Gézu nem volt mindig ilyen tisztes családapa és férj karakter. A történet elején gyakran meggyűlt a baja a rendőrséggel, és a hatóságokkal. Az egyik retró jelenetben a rendőrök felidézik, hogy igencsak vastag aktája van és ezt jobb, ha senki nem tagadja. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás