promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fenevad bukkant fel az erdőben és a vér is megfagy az ereinkben: a vele játszó férfi reakciója feldolgozhatatlan
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Másodpercek alatt reagál, lélegzetvisszafojtva figyeljük az eseményeket.

Szinte mindenki hallotta már azt a székely nemzettestvéreink körében használatos mondást, miszerint a "medve nem játék". A dolognak kétségkívül nehéz vitatni az igazságtartalmát - félelmetes vadállatból nincs hiány a bolygón, de a medve még a fenevadak között is különleges erővel és testi adottságokkal rendelkezik.

Egy gyergyószentimiklósi Facebook-csoportban most döbbenetes videóra találtunk (bár pár kommentelő felvetette, hogy a felvételen szereplő úriember valószínűleg orosz származású): egy férfi olyan módon játszik egy kifejlett medvével, mintha az valami kiskutya lenne.

Az első, ami megragadja az ember figyelmét, a környezet - egyértelműen kijelenthetjük, hogy tél van, ugyanis egy havas erdőben vagyunk. A medvével játszó férfit a hőmérséklet különösebben nem hatja meg, mutatványához ugyanis lábbelin és usánkán kívül csak egy fürdőnadrágot vett fel - a téli ruha a gyengéknek való.

Tulajdonképpen már azért komoly elismerést érdemelne, hogy ennyire jól bírja a hideget, de már a videó elejétől bevezeti a nyakánál fogva kis pajtását is, ami ugye ebben az esetben egy kifejlett barna medve. A férfi teljes kontrollt gyakorol az állat felett, mintha nem is egy medve lenne, hanem egy tacskó, földre parancsolja,simogatja, paskolgatja, majd a műsor végeztével nyakon fogva kivezeti, a medve pedig követi.

Medve táncoltatás a Gyimesi erdőkben! Ismeretlen forrás

Posted by Gyergyószentmiklós Hargita-megye Erdély on Friday, January 5, 2024

Pedig a medve valóban nem játék: körülbelül a szárazföldi emlősök között a legerősebb ragadozó. Sok fajtájuk van, de legtöbb kifejlett korában nagyobb egy felnőtt férfinál, a mancsuk akkora, mint egy ember mellkasa, és egyetlen ütéssel képes véget vetni egy ember életének, és akkor a fogát és a harapását meg sem említettük - arról nem is beszélve, hogy a medve elképesztően gyorsan képest futni, és nagyon ügyesen mászik fára is, úgyhogy nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha konfliktusunk támad eggyel, akkor csak a csoda segíthet. Ha csak nem vagyunk székely (vagy orosz) hegyimenők, mert akkor a medve hódól be nekünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás