promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkeseredett lépésre szánták el magukat az ukránok, ez az utolsó esélyük, hogy életben maradjanak
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már egymást próbálják átverni az emberek Ukrajnában.​

Az orosz-ukrán háború (vagy ahogy az oroszok hivatkoznak rá, a "különleges katonai művelet") már lassan két éve tört ki. A konfliktus kirobbanását követően a nyugati katonai tömb, a NATO meglehetősen gyorsan beállt az ukrán állam mögé, az Amerikai egyesült Államok és az Európai Unió is számolatlanul küldi a pénzt és a fegyvereket Ukrajnába - katonákat azonban nem küldött, egy NATO-Oroszország háború minden bizonnyal végzetes következményekkel járna az emberiség egy igen nagy részére.

Az ukrán-nyugati kommunikáció hitelességét az utóbbi időben sokan kétségbe vonták: emlékezetes volt a tavasszal bejelentett nagy ukrán ellentámadás elindítása, ám azóta már saját, és nyugati vezetők is lekommunikálták, hogy gyakorlatilag kudarcot vallott.

A legutóbbi hírek arról szólnak, hogy a Zelenszkij vezette ukrán állam komoly bajban lehet: a nyugati közvélemény egyre kevésbé áll a végletekig korrupt ukrán kormányzat mögött - sokan gondolják úgy, hogy a befizetett adóiknak jobb helye is lenne, mint az ukrán hadseregre költeni.

Felröppentek olyan hírek is, hogy bizonyos merényleteket tervező Bécsben élő szélsőségesek Ukrajnából szereznék be azokat a rakétavetőket, amikkel Európában követnének el merényleteket.

Az ukrán hadsereg a rengeteg külföldre szökő férfi miatt elkezdett igen komoly létszámhiánnyal is küzdeni, ezért egyre bővítik azok körét, akik besorozhatónak minősülnek, bár korhatár egyelőre még érvényben van. Az interneten most egy elég szürreális és rendkívül szomorú videó kezdett terjedni (az ukránok orosz propagandának minősítették az egészet, mi nem tudunk igazságot tenni az ügyben, de a szláv kényszer szülte leleményességet ismerjük, az alapján azért el tudjuk képzelni, hogy igaz):

13.600 hrivnyáért, vagyis mintegy 130.000 forintért öregítő maszkokat árulnak, amiket felvéve az ember öregnek néz ki, és így elkerülheti az utcáról seregbe való elhurcolást.

A dolog rendkívül szomorú, bízzunk benne, hogy az idei évben véget ér az ész nélküli öldöklés Európában és Izraelben is. Ha jobban is képbe szeretnél jönni a front jelenlegi állásával, javasoljuk hallgasd meg az Ultrahang legfrissebb adását:

Forrás: Strana.ua

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás