promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkij csúcskategóriás luxusautóval lepte meg magát karácsonyra? Leleplező felvétel terjed az ukrán elnök hasonmásáról
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zelenszkij tényleg egy ilyen méregdrága kocsit vett magának?

Nemrég olyan felvételek jelentek meg az ukrán médiában, amin egy méregdrága luxusautó, név szerint egy Porsche Taycan látható, benne látszólag a háború sújtotta Ukrajna elnökével, Volodimir Zelenszkij-vel. A helyi média rögtön közölte a felvételeket, majd a TikTok-ra valaki felrakta, hogy Zelenszkij egy közel 36 milliós Porsche-val lepte meg magát karácsonyra. Ez a kijelentés azonban több szempontból is helytelen, ugyanis bár valóban úgy tűnik, mintha az ukrán elnök ülne a volán mögött az alábbi felvételen, az autó mégsem az övé, nem is ő vezette, ráadásul nem mostanában vették.

Akkor most kié a Porsche?

Az ukrán Pravda nevű online újság még december elején számolt be róla, hogy Zelenszkij egyik tisztviselőjét, Kirilo Timosenko-t nyáron egy olyan Porsche Taycan típusú autóban látták, ami egy Vemir Davitian nevű üzletember tulajdonában áll, és körülbelül 100 ezer dollár az értéke (forintban átszámítva több mint 35 millió). Az ukrán újságírók kiderítették, hogy a járművet még 2022. június 8-án vásárolták meg, és június 25-én egy kijevi kamerarendszer rögzítette útközben az egyik város felé menet, ahol ukrán oligarchák élnek.

Az autó hivatalosan a Novem Logistics Kft. tulajdonában van, amelyet a kijevi Parkova Doroha utca 16/a szám alatt jegyeztek be. Ezen a címen található a Parkovyi Kongresszusi és Kiállítási Központ, ahol a Hatalom Szolgája Párt a háború kezdete előtt rendszeresen tartott üléseket. Vemir Davitian a cég egyetlen bejegyzett tulajdonosa.

Kirilo Timosenko általában hétvégeken vezette ezt az autót; egy ilyen napon készült a szóban forgó felvétel is. Timosenko az ukrán lapnak elmondta, hogy ő csak 3-4 alkalommal használta a Porsche-t, és néhány hónapja visszaadta azt Davitiannak. 

@worldnews113 Zelenskyy Office official drives new Porsche car owned by businessman, investigation shows. #newsattiktok #breakingnews #worldnews113 #zelensky #ukraine #america sunet original - World News

De miért gondolták sokan, hogy Zelenszkij ült a kocsiban?

A válasz erre rendkívül egyszerű: Timosenko olyan, mintha az ukrán elnök testvére lenne. Nézzétek csak meg az alábbi két képet, és vegyétek szemügyre a hasonlóságokat! Ezek után pedig természetes, hogy egy olyan rossz minőségű kamerafelvételen, mint amit közzétettek, egyesek azt hitték, hogy Zelenszkij ült az autóban, és akkor biztos az ő új luxuskocsija lehet.

(Fotók: Profimedia, Wikipédia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás