promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Drámai fordulat jöhet az orosz-ukrán háborúban, pusztító csodafegyverrel tarolná le Ukrajnát Putyin
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Komoly támadásra készülhet az orosz elnök.​

Több vészjósló hír is érkezett az orosz-ukrán háború kapcsán. A frontokon az elmúlt napokban komoly túlerőbe kerültek az oroszok, az ukránok pedig egyre kétségbeesettebben keresik a megoldást az előrenyomulások ellen.

Az ukránoknak azonban jó hír, hogy szerda hajnalban az oroszok négy sahid drónját is lelőtte az ukrán légvédelem. Ezt az ukrán hadsereg tisztviselői közölték az Ukrajinszka Pravda szerint. A támadó drónokat a Kijevi terület és Zsitomiri terület fölött lőtték le. Ezen kívül úgy tudni, hogy nyugatabbra, a Hmelnyickiji terület fölött is lelőttek egy drónt, amelynek maradványai egy lakóház udvarára zuhantak és egy üzleti épületben is károkat okoztak. 

Az ukránok azonban továbbra is nagyon ki vannak téve Putyin fenyegetéseinek. Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-beli nagykövete szerint pedig az orosz elnök egyenesen fegyverként használja az élelmezés kérdését, és szándékosan okoz éhínséget, ahogy azt Joszif Sztálin szovjet főtitkár tett egykor az ukrajnai éhínségek (Holodomor) idején.

Matthew Hollingworth, az ENSZ világélelmezési programjának ukrajnai igazgatója azt mondta ezzel kapcsolatban nemrég egy konferencián, hogy az ukránok egyötödének nincs biztonságban az élelmezése, és hogy a frontközeli települések 40 százalékában nincs megfelelő élelemellátás. 

Ezeken felül a Fehér Ház is aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Irán ballisztikus rakétákat szállíthat Oroszországnak, amelyeket az az Ukrajna elleni háborújában használhat. John Kirby, a nemzetbiztonsági tanács szóvivője megjegyezte, hogy Irán már eddig is szállított Oroszországnak pilóta nélküli légi járműveket vagy drónokat, irányított légi bombákat és tüzérségi lőszert, és lehet, hogy arra készül, hogy „egy lépéssel tovább megy Oroszország támogatásában”.

Kirby azt a szeptemberi találkozót hozta fel példaként, amelyen Irán vendégül látta Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert, hogy bemutasson egy sor ballisztikus rakétarendszert, ami aggodalmat váltott ki az Egyesült Államokban.

Ezért is aggódunk amiatt, hogy Irán azt fontolgatja, hogy ballisztikus rakétákkal látja el Oroszországot, amelyeket most Ukrajnában használna. Cserébe ezért a támogatásért Oroszország példátlan védelmi együttműködést ajánlott Teheránnak, többek között a rakéták, az elektronika és a légvédelem terén

- hangsúlyozta most a nemzetbiztonsági tanács szóvivője.

Ezek a hírek pedig egyértelműen nem jó előjelek az ukránok számára, Putyin ugyanis valóban bármire képes lehet annak érdekében, hogy végérvényesen eldöntse az ütközetet.

(Index)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás