promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nap legbizarrabb videója: Putyin lett a Télapó - ezt azonnal látnod kell
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kisfiú elalszik, majd megjelenik Putyin, a Mikulás.

Putyin, Oroszország elnöke a napokban több meglepetést is okozott: egyrészt beismerte, hogy több régióban is szerencsétlen és egyben bonyolult a helyzetük Ukrajnában, és a háború nem feltétlen úgy alakul, ahogy azt korábban elképzelték. Másrészt pedig húzott egy meglepőt Oroszország Facebook oldala, és közzétett egy videót, amelyben Putyint Télapóként láthatjuk, meglehetősen bizarr módon.

Az egyébként nyugatellenes videóban egy kisfiút láthatunk, amint az igazak álmát alussza, miközben kiderül a felvételek során, hogy két apukája van. A kisfiú hagyományos, fiús ajándékokra vágyik a Télapótól, illetve nem igazán kedveli a lányos ruháit. A propagandavideó azt kívánja sugallni, hogy a kisfiút akarata ellenére nevelik csajosan.

Ekkor azonban megérkezik a megmentő" a homályból az alvó kisfiú mellett: méghozzá Putyin, meglehetősen bizarr módon, Télapónak öltözve. Ha egy kicsit közelebbről megnézzük a felvételt, akkor láthatjuk, hogy természetesen nem Putyin színészkedett a videóban, az arcát deepfake technológiával montírozták a snittekbe, ami finoman szólva is megmosolyogtató hangulatot kölcsönöz az egész sztorinak, hiszen némelyik felvételen, ahol nem szuperál tökéletesen a deepfake, konkrétan földönkívüli ábrázata van az orosz elnöknek.

A videónak ezen a pontján felszólal Csajkovszkij Diótörőjéből egy nóta, majd pedig a szorgos Putyin-Mikulás lecseréli a csajos holmikat egy kicsit fiúsabbakra. A kissrác kap cipőt, ruhát, labdát, dobszerkót, és persze egy a Jézus-szobor is ott virít a falon. Mi több, a szülők családi képe is megváltozik. A Mikulás leengedi a szakállát és kacsint egyet, így végképp megbizonyosdhatunk róla, hogy az orosz elnököt kívánták ábrázolni.

Világos, hogy a videó üzenete az, hogy a nyugati kultúra olyan dolgokat szeretné ráerőltetni Oroszországra, amelyeket ők nem szívesen fogadnak. Ezt természetesen mindenki értelmezheti a saját ízlése szerint, az egyéni meggyőződései alapján.

A kisfilm végén megjelenik a "szívhez szóló", végső üzenet:

„Kedves Mikulás! Köszönjük, és boldog karácsonyt kívánunk a világ összes gyermekének a nevében".

Öveket becsatolni, tekintsd meg te is a felettébb furcsa videót, hiszen ezt nem érdemes kihagyni.

[[v]]

[[c2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás