promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin óriási és bizarr vallomást tett, eldőlhet a háború sorsa
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Döbbenetes belegondolni, de már az orosz-ukrán háború 301. napját tapossuk.

Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke a napokben meglátogatta Fehéroroszország köztársasági elnökét, ami alaposan meglepte és megrémisztette egyszerre a világsajtót, és persze Ukrajnát és szövetségeseit. Szakértők úgy vélik, télen kezdődhet el az offenzíva következő szakasza, és az orosz vezérkar berántaná Belaruszt is a háborúba.

Szokatlan módon Putyin elismerte azt, amit egy ideje mindenki lát, hogy katonai kihívásokkal küzd országa a háborúban. Orosz biztonsági szolgálatoknak szánt videójában részletezte a kormányfő azt, hogy négy régióban is finoman szólva bonyolult a helyzet, illetve szorgalmazta azt, hogy a kémeket és árulókat minél hamarabb azonosítsák.

Egyre nehezebb tagadnia Putyinnak és az orosz vezérkarnak, hogy a háború nem éppen a terveik szerint halad, hiszen pár hete például a kulcsfontosságú Herszon városából is kiűzték őket az ukrán katonák. Putyin felfedte, hogy a közeljövőben készen fognak állni a hiperszonikus Szarmat interkontinentális rakéták, amelyek nukleáris robbanófejek hordozására is képesek és akár az USA területeit is el tudják érni velük. 

A nap legbizarrabb kijelentését is megejtette az orosz elnök az elmúlt tíz hónap tükrében.

„Továbbra is testvéri népként gondolok az ukránokra. Nincs azonban kétségem afelől, hogy minden célunkat el fogjuk érni"

- nyilatkozta Putyin.

Úgy fogalmazott, hogy szerinte várható volt, hogy a támadó műveletek veszteségekkel és néhány esetben tragédiákkal végződnek, de úgy véli, hogy ez ma jobb, mint holnap. Arról már korábban is beszélt, hogy a katonák harckészültségét rendszeresen fejlesztik, illetve a fegyvereik tekintetében is törekednek a folyamatos innovációra, hogy a leghatékonyabb eszközökkel hajthassák végre a „specális katonai hadműveletet".

[[c2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás