promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sorsfordító hírek érkeztek az orosz-ukrán háborúról, végérvényesen eldőlhet az ütközet ha ez összejön
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most kiderült, min múlik elsősorban a háború végkimenetele.

Egyszerre több olyan hír is érkezett az orosz-ukrán háború frontvonalairól, amelyek kapcsán arra a következtetésre lehet jutni, hogy akár rövid időn belül eldőlhet az ütközet. Az egyik ilyen a CIA volt igazgatójának beszámolóján alapszik, aki azt fejtegette nemrégiben egy rendezvényen, hogy milyen tényezőkön múlik a háború esetleges vége.

Az ukrajnai háború vége a fegyverellátástól függ, és attól, hogy Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka megkapja-e a partnereitől kért fegyvereket

– jelentette ki David Petraeus tábornok, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség volt igazgatója.

A tábornok az Atlantic Council nevű rendezvényén megjegyezte azt is, hogy a Nyugat reakciója nagyon jelentős, szerinte talán még annál is inkább, mint azt Putyin gondolta.

Közben az Institute for the Study of War (ISW) egy orosz bloggerre hivatkozva arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők továbbra is védik Avgyijivkát.  Egy másik katonai tudósító hozzátette, hogy bár a rossz időjárás akadályozza a páncélozott járművek használatát a zaporizzsjai régió nyugati részén, az ukrán csapatok gyalogsági egységekkel tovább támadják az orosz állásokat.

A minap pedig a brit hírszerzés azt állította, hogy egyik fél sem tett jelentős előrelépést Kupjanszk, Avdivka irányában vagy a Herszon régió bal partján, ahol a legintenzívebb harcok folytatódnak. A téli fagyos időjárási viszonyok pedig valószínűleg hozzájárulnak az aktívabb harcok újrakezdéséhez, és a folyamatos esős időjárás nem fogja megállítani az ukrán vagy orosz támadásokat.

Az ukránok helyzetét tovább nehezíti, hogy a lengyel fuvarozók tiltakozásba kezdtek így mintegy háromezer, többnyire ukrán teherautó vesztegel a lengyel–ukrán határnál.

A lengyel kamionsofőrök azért kezdtek tiltakozásba, mert véleményük szerint a kormány nem tett eleget, hogy megakadályozza külföldi versenytársaik térnyerését Oroszország Ukrajna elleni támadása óta. Az ukrán határon lévő három átkelőhöz vezető utat torlaszolták el. Kijev és Varsó egyelőre nem tudott olyan megállapodásra jutni, amely véget vetne a tiltakozásnak.

Ukrán sofőrok tíz napja vesztegelnek a lengyel határon. Ezrek kényszerülnek méltatlan körülmények között élni, alig van élelmük, vizük és üzemanyaguk

– írta az X-en Olekszandr Kubrakov, Ukrajna miniszterelnök-helyettese. A politikus szerint Jahodinnál 30, Rava-Ruszkánál 10, Krakovecnél pedig 16 kilométeres sor torlódott fel a határ lengyel oldalán.

Ezekből a hírekből is látszik, hogy a háború végkimenetelét jelenleg több tényező is befolyásolja, ám talán hamarabb eljöhet a várva várt lezárás, mint azt gondolnánk.

(MTI, Index)

Borítókép:  Profimedia
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás