promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Végzetes fordulat jöhet az orosz-ukrán háborúban: elképesztő bejelentést tett Zelenszkij
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ukrajna hatalmas csapást mérne az oroszokra.​

Olyan hírek érkeztek az orosz-ukrán háború kapcsán, melyek talán végérvényesen megváltoztathatják az összecsapás végkimenetelét. 

Az ukránok ugyanis most bejelentették, hogy amennyiben Oroszország fokozza az ukrán áramellátás létesítményei elleni támadásokat a leghidegebb hónapokban, Ukrajna válaszul készen áll az orosz olaj- és gázinfrastruktúra megrohamozására.

"Oroszország rendszeresen indít kibertámadásokat az ukrán elektromos hálózat ellen" – emlékeztetett Herman Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter, aki a tavalyi tapasztalatok alapján úgy véli: a hőmérséklet csökkenésével fokozódnak majd a fizikai támadások azok ellen a létesítmények ellen is, amelyek az ukrán otthonokat fűtik.

Mint ismert, az orosz-ukrán háború már több mint két éve zajlik és jelentős pusztítást okozott mindkét harcoló fél oldalán, az oroszok téli brutális támadásaira azonban extrán fel kell készülniük az ukránoknak a korábbi tapasztalatok miatt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban kijelentette, hogy a tavalyi téllel ellentétben Ukrajna idén képes lesz visszavágni az oroszoknak.

Felkészülünk az energetikai infrastruktúra elleni terrortámadásokra. Idén nemcsak védekezni fogunk, hanem válaszolni is

  – mondta nemrégiben az ukrán államfő. Az ukrán elnök ezen felül most további jó hírekkel szolgált. Zelenszkij bejelentette, hogy Ukrajna magához ragadta a kezdeményezést Oroszországtól a Fekete-tengeren, és visszavonulásra kényszerítette az orosz haditengerészeti flottát a tenger keleti részén.

Szeretném megjegyezni, hogy most már − a mi akcióink egyik fő eredményeként − Oroszország nem tudja a Fekete-tengert ugródeszkaként használni a világ más régióinak destabilizálására

− írta az ukrán elnök a Telegramon. 

Ez pedig egyértelműen azt jelenti, hogy az oroszok túlereje csökkeni látszik Ukrajnában, Putyinnak így érdemes lenne elgondolkodnia a további stratégiai lépéseken, ha nem szeretné elveszíteni a háborút a nem is olyan távoli jövőben. Azt azonban mindannyian tudjuk, hogy az orosz diktátort sem kell félteni ilyen helyzetekben, így abszolút elképzelhető az is, hogy még hosszú évekig háborúzni fognak egymással a felek.

(Index)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás