promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Baj van Moszkvában, ukrán drónok léptek be a légterébe
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több háborús drónt is lelőttek az oroszok, Moszkvát is támadták az ukránok.

Az orosz-ukrán háború javában zajlik, és nagyon úgy tűnik, hogy messze még a vég. Most az orosz szolgálatot teljesítő légvédelmi erők négy ukrán drónt lőttek le Moszkva, Tambov, Orjol és Brjanszk régiók felett. Az orosz védelmi minisztérium erről november 14-én számolt be - írja az orosz lap, az Iz.ru.

November 14-én éjszaka leállították a kijevi rezsim azon kísérletét, hogy repülőgép-típusú UAV-vel támadást hajtson végre az Orosz Föderáció területén lévő objektumok ellen

 áll a minisztérium közleményében. Károkról vagy áldozatokról nem érkezett jelentés, senkinek sem esett baja, az orosz elnöknek, Vlagyimir Putyinnak sem. Az orosz légvédelmi erők már november 12-én is megsemmisítettek egy repülőgép típusú drónt Belgorod térsége felett. Az ukrán fegyveres erők többször próbáltak az orosz területekre csapást mérni. 

Eközben három ember meghalt és hatan megsebesültek a dél-ukrajnai Herszon városban, ezt Olekszandr Prokudin helyi kormányzó közölte. Az orosz csapatok tavaly év végén elhagyták Hersont és a Dnyipro folyó nyugati partját a régióban, de mostanra a hírek szerint rendszeresen lövöldözik ezeket a területeket a keleti partról.

November 12-én Volodimir Zelenszkij figyelmeztette az ukránokat, hogy a tél közeledtével készüljenek fel az infrastruktúra elleni orosz támadások újabb hullámaira, mondván, hogy a csapatok támadásra számítanak a háború keleti színterén. Ekkor azt is hozzátette, hogy az elmúlt nap folyamán enyhültek az orosz támadások Avdiivka szétzúzott keleti városa ellen, de valószínűleg fokozódni fognak. 

Tavaly télen, körülbelül 10 hónappal az invázió után, Oroszország erős támadási hullámokat intézett leginkább energiahálózathoz kapcsolódó erőművek ellen, aminek következtében Ukrajna legkülönbözőbb régióiban folyamatos áramszünet következett be - írja a The Guardian.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás