promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ukrán támadók félemlítették meg nyaralók egy csoportját, a rémült turistákról készült videó bejárta a világsajtót
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Felkavaró videó került ki a legnagyobb közösségi-média oldalra: tengerparti nyaralók filmeznek a telefonjukkal, miközben a háttérben gomolygó füstfelhők láthatók.

Lassan már 2 éve annak, hogy Oroszország "különleges katonai műveletet" indított Ukrajnában. Magyarországon biztonágban vagyunk, a háború közvetlen hatásait nem tapasztaljuk, azonban rengeteg ukrán menekült választotta hazánkat a háború borzalmai elől menekülve. Nemrégiben sokkoló videó került ki az internetre. 

A Krím-félszigeten készült a mobiltelefonnal rögzített felvétel, amire 2014 óta Oroszország a saját részeként tekint, noha a nemzetközi közösség ezt nem ismeri el, a gyakorlatban 2014 óta az oroszok kormányoznak a területen. A videó tanuslága szerint nem állt meg az élet a Fekete-tenger partján: fürdőruhás embereket látunk, akik kijöttek a napsütésben a tengerpartra. Azonban egy pillanatra mindenki felkapta a fejét a távolban zajló eseményekre - valószínűleg egy ukrán dróntámadás utóhatásait látjuk.

Az egész tengeren a távolban füstfelhők csapnak fel, feltételezhetően orosz hadihajók elleni dróntámadások utóhatásaként. A drónhadviselés a világ csataterein a most zajló orosz-ukrán háború során jelent meg a legnagyobb súllyal. Korábban már Amerika is használt ilyenféle támadó eszközöket Közel-keleti konfliktusai során, ám a most zajló háborúban kaptak az eddiginél nagyobb szerepet.

A hagyományos hadviseléssel szemben a drónok élőerő-igénye összehasonlíthatlanul kisebb, akár több ezer kilométeres távolságból, a hátország bizontságában lévő irányítóközpontból is halálos csapást lehet mérni az ellenfélre. Már eddig is túl sok életet követelt a háború mindkét oldalon, reméljük a következő év elhozza a világban a békét.

A kérdéses partszakasz egyébként népszerű nyaralóhely, korábban rengetegen jártak oda kikapcsolódni, azonban most, hogy kezdene visszatérni az élet láthatjuk, hogy ez egyelőre nem biztonságos.

 Az ilyen felvételek különösen baljós módon mutatják be, hogy a háború nem a csak a frontra kivezényelt katonák életére van hatással, hanem egy ártatlan családi nyaralás alatt sem tudunk kibújni a borzalmak alól, ha háborús övezetben vagyunk.

A pillanat, amikor rájössz, hogy nem akkora buli egy háborús övezetben nyaralni...

A pillanat, amikor rájössz, hogy nem akkora buli egy háborús övezetben nyaralni...

Posted by Tompos Márton on Saturday, August 12, 2023
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás