promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális pusztítás jöhet az orosz-ukrán háborúban: Putyin végleg letarolhatja Ukrajnát az új szuperfegyverével, ebben nem lesz köszönet
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az oroszok már egyre durvább fegyverek bevetésére is készen állnak.

Már több mint két éve megállás nélkül zajlanak az összecsapások az oroszok és az ukránok között, most azonban úgy tűnik fordulat jöhet és hamarosan végérvényesen eldőlhet a háború végkimenetele.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint ugyanis az oroszok most az MiG–31K típusú vadászgépek segítségével akarják gazdaságilag megállítani Ukrajnát és pánikot kelteni a lakosság körében. Az ukrán államfő szerint az oroszok rájöttek, hogy a MiG–31K vadászgépek miatt hosszú légiriadót tudnak alkalmazni Ukrajnában.

Rájöttek, hogy gazdaságilag meg lehet állítani Ukrajnát és az életet, és pánikot lehet kelteni a lakosság körében. A repülőgép felszáll, van egy jelzés, a gép nem lő ki rakétákat, csak repül három órán keresztül. Aztán a riasztás véget ér, és a repülőgép újra felszáll

– fejtette ki Zelenszkij.

Az ukrán elnök elmondta, hogy megbízta a hadsereget a rendőrséggel, hogy dolgozzanak ki megoldást erre a helyzetre, mivel Oroszország arra készül, hogy télen az egész országot ilyen patthelyzetbe hozza.

Szintén az ukránok esélyeit gyengíti, hogy Oroszország augusztus óta gyakorlatilag befagyasztotta a fogolycseréket Ukrajnával. A hírek szerint azonban most ismét elindulnak az erről szóló tárgyalások.

A tárgyalások jelenleg is folynak. De valóban, a nyár óta Oroszország ténylegesen befagyasztotta a cseréket. Nem olyan mértékben zajlanak, mint korábban

– mondta Petr Jacenko, a hadifoglyok kezelésével foglalkozó koordinációs főhadiszállás képviselője, megjegyezve, hogy Ukrajna készen áll a fogolycserére, de sok minden függ az orosz féltől is. 

Putyinék közben más frontokon is támadnak, péntek este ugyanis számos ukrán régiót fenyegetett orosz támadás pilóta nélküli légi járművek miatt. Az Ukrán Fegyveres Erők Légierő Parancsnokságának tájékoztatása szerint veszélyhelyzet alakult ki Pavlohradnál, Harkivnál és Dnyiprónál is. A légierő arra kérte a lakosságot, hogy maradjanak óvóhelyeiken.

Ezekből a hírekből egyértelműen arra következtethetünk, hogy jelenleg az oroszok vannak jobb pozícióban a háború végleges lezárásához, egyelőre azonban az ukránokat sem kell félteni hiszen Zelenszkijék általában mindig kitaláltak valamit az ilyen helyzetek megoldására.

(Index)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás