promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem úgy sült el a Jurassic Park mint tervezték, pánik tört ki a valóságban is felépített népszerű attrakción
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Döbbenetes felvételeket rögzítettek az Universal Studios vidámparkjában.​

A japán Universal Studios vidámparkjába látogatók sokkal több izgalomban részesültek mint várták, miután felszálltak a Jurassic Parkos hullámvasútra az Oszakában található hatalmas parkban.

A játék ugyanis egy ponton megállt, épp akkor amikor az utasok fejjel lefelé voltak, természetesen nem kis ijedtséget okozva ezzel. Az emberek egészen pontosan 45 méter magasban lógtak fejjel lefelé így nem csoda, hogy többen is sokkot kaptak a vérfagyasztó történések miatt.

Az esetről nem meglepő módon több döbbenetes felvétel is napvilágot látott. Ezek közül nem egy azt a pillanatot örökítette meg, ahogy a 32 utas fejjel lefelé lóg a Flying Dinosaur nevű attrakción. A vidámpark tájékoztatása szerint a hullámvasút egy technikai hiba miatt azonnal leállt csütörtök délelőtt nem sokkal 11 óra előtt. A játékon tartózkodóknak így nem volt más választásuk, mint átélni ezt a rémisztő élményt, ha ugyanis nem áll meg a játék, az életük is veszélybe kerülhetett volna.

A Universal Studios Japan azóta megerősítette, hogy az összes utast sikeresen kimentették a játékról a dolgozók, és egy vészlépcső segítségével biztonságos helyre vitték őket. Az evakuálási folyamat összesen körülbelül 45 percig tartott. Az eset során szerencsére senki sem sérült meg.

A vidámpark a Nikkei újságnak azt mondta, hogy a rendellenességeket érzékelő aktiválódott, és ezért a teljes játék leállt. A mérnökök ezt követően azonnal a helyszínre siettek, és másfél órán keresztül tesztelték az hullámvasutat, mielőtt jóváhagyták, hogy ismét elinduljon.

A merész játékot, amelyet a Jurassic Park ihletett 2016-ban hozták létre és nem ez az első alkalom, hogy baj történt ugyanezen az attrakción. 2018 májusában például 64 ember került hasonló helyzetbe, és ugyanígy fejjel lefelé lógtak két órán keresztül a hullámvasúton, miközben 30 méteres magasságban voltak a levegőben. A vidámpark akkor azt közölte, hogy hogy a játék két kocsija hirtelen elakadt az út közepén és ez okozta a fennakadást - írja a Daily Mail.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás