promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívfacsaró a Csernobili horrorvidámpark látképe, még a legbátrabbak sem teszik be a lábukat ide
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

1986. április 26-án a világtörténelem egyik legsúlyosabb katasztrófája történt meg: felrobbant a csernobili atomerőmű.

Ettől a helyszíntől 16 kilóméterre egy város, Pripjaty található. A város főleg az erőmű dolgozóinak volt fenntartva, ők éltek itt a családjaikkal és ennek fényében még megdöbbentőbb a szám, ami a lakosságot illeti: 49400 ember élt a városban. Mivel szerették volna, ha a dolgozók, illetve a hozzátartozóik is jól érzik magukat, ezért a várost igyekeztek mindenféle infrastruktúrával felvértezni.

Így kezdődött el annak a vidámparknak az építése is, melyet szinte teljesen felépítettek és úgy tervezték, hogy 1986. május 1-jén át is adják a nagyközönségnek. A hihetetlen katasztrófa azonban keresztül húzta a vezetőség számításait, azonban nem azt lépték, amire gondolnál. A vidámparkot a tragédia után egy nappal, (három nappal a tervezett dátum előtt) megnyitották és bárki számára látogatható volt. Az ok pedig erre a hihetetlen döntésre? Köztudott, hogy későn néztek szembe azzal, hogy pontosan mekkora is a baj és szerették volna a lakosság figyelmét elterelni, erre pedig tökéletes ürügyet adott a vidámpark.

[[cikk1]]

Szerencsére a lakosságot végül evakuálták, így végül csak néhány óráig használták a vidámparkot, azóta pedig soha nem indították be az ottmaradt eszközöket. Bár az óriáskerék igen ikonikus, Csernobil katasztrófájának egyik fő jelképeként él a köztudatban, a parkban azonban más jétákok is megtalálhatóak voltak. Lökhárítós autókat is készítettek oda, melyek valószínűleg dodzsemként funkcionáltak, lehetőség volt lovacskázásra, csónakázásra, illetve egy karneváli játékbódét is felállítottak, ahol különböző ügyességi feladatokat lehetett ajándékokért teljesíteni.

90358

Érdekesség, hogy a játékokat gyártó cég a mai napig vidámparki gépek gyártásával foglalkozik, így nagy eséllyel a világban járva találkozhatunk olyan eszközzel, melyet a csernobili vidámpark készítői alkottak meg.

@atomicstalkers Climbing the famous chernobyl's ferris wheel in Pripyat city. This ferris wheel was one of several attractions that were located in the Pripyat Amusement Park. The park was never officially opened to the public, as the Chernobyl disaster occurred just a few days before the planned opening of the park. The ferris wheel, along with the rest of the park, was abandoned and left to decay following the disaster. #chernobyl #urbex #pripyat #чернобыль #foryou #foryoupage #fyp #viral Solitude - Felsmann + Tiley Reinterpretation - M83 & Felsmann + Tiley

Forrás: wikipedia.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás