promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Létezett egy vidámpark, amelyet csak nagyon kevés látogató úszott meg ép bőrrel
Borítókép:  Profimedia
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tulajdonos százdollárosokkal gyógyítgatta a sérülést szenvedő alkalmazottakat.

A világ talán legveszélyesebb vízi vidámparkja New Jersey-ben épült fel. A látványosságok összesen hat ember életét követelték az idők során, és erre most az alapító fia emlékezett vissza a The Sun bulvárlap számára.

Andy Mulvihill szinte egész gyerekkorát az apja által megálmodott Action Parkban töltötte. A helynek rossz híre volt a környéken, mert a kisebb-nagyobb sérülések szinte mindennaposnak számítottak. A kisfiúnak sem volt itt gyöngyélete, a Cannonball Loop nevű zárt csúszdát például neki kellett tesztelnie, mivel az a próbabájukat tönkretette: egész egyszerűen lefejezte.

A srác megúszta a merész vállalkozást, de a park őt követő alkalmazottai közül páran már elvesztették egy-két fogukat. Mindezt részben boldogan fogadták, hiszen Andy apjáról köztudott volt, hogy százdollárosokkal orvosolta a sérüléseket.

Természetesen a csúszdát addig nem adhatták át, amíg biztonságos nem lett, és ennek érdekében minden elkövettek. Némileg lerövidítették, aztán még egy papot is elhívtak, hogy áldja meg a szerkezetet. 1985-ben került sor a hivatalos megnyitójára – egy hónappal később pedig a bezárására.

A többi játékszer sem volt veszélytelen, mivel azonban a parkban sört is árultak, merész vállalkozók mindig akadtak a látogatók között. A többségük biztosan nem úszta meg karcolások nélkül. Az Alpine Slide nevű, 800 méter hosszú betonpályán például botkormányokkal vezetett szánkókban száguldoztak az emberek – jó néhányuk bőrét pedig biztosan lenyúzta a félelmetes katlan.

A Bailey Ball egy hatalmas műanyag gömb volt, amelyet egy dombtetőről gurítottak le, a benne lévő látogatóval együtt. Ennek kipróbálásánál egy Frank nevű alkalmazott részesült a 100 dolláros jutalomban, a labda ugyanis a forróságban szétnyílt, a férfi pedig meg sem állt vele a legközelebbi utcáig.

A szórakoztatóhely sorsát végül mégsem a fatális balesetek pecsételték meg, hanem az, hogy az alapító biztosítási csalást követett el, és az egyre duzzadó perköltségek miatt 1996-ben kénytelen volt bezárni a parkot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás