promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hajtépésbe fulladt a Szenteste mikor megláttam az exem új párját: békülni jött el, helyette mérhetetlenül megalázott az egész családom előtt
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ennél kellemetlenebb meglepetés nem érhetett volna.

Ma Lilla sokkolt minket a levelével, aligha akad olyan, akinek nála tragikusabban alakult a Szentestéje.

Sziasztok! Ahogy ma rengeteg ember, úgy én is a családommal szerettem volna tölteni a 24-e estét. Arrafelé is vettem az irányt, megérkeztem és a szokásosnál végre kicsit vidámabb voltam. Három hónap telt el azóta, hogy Guszti, a párom szakított velem. Voltak gondjaink: én nem bíztam meg benne, ő pedig sosem nyugtatott meg érdemben afelől, hogy nincs mitől tartanom és végül kiderült, hogy a megérzésem nem csalt, nem játszott tiszta lapokkal.

Egyik alkalommal mikor belenéztem a telefonjába (egy buli után olyan mélyen aludt, hogy fel tudtam oldani az ujjlenyomatával) és sajnos találtam ott elég csúnya dolgokat. Tudom, az sem szép, hogy belenéztem a telefonba, de nagyon szerettem volna már megtudni az igazat.

Másnap rögtön szembesítettem, ő pedig teljesen kiborult, mindenért engem hibáztatott és azt mondta, hogy egy igazi kígyót melengetett a keblén, amiért belenéztem a telefonba.

Tény és való, nem történt megcsalás. Illetlen képeket küldött lányoknak és tőlük is fotót kért, de soha nem került szóba sem találkozás, sem telefonszámcsere, egymás neveit sem tudták. De nekem ez szörnyen rosszul esett. Azóta nem is beszéltünk egymással. Édesanyámék aggódtak értem, mivel sokat szomorkodtam és Guszti nagyon hamar beilleszkedett a családba, megkedvelték, többször elmondták, hogy ő lesz nekem az igazi és ők ebben teljes mértékben támogatnak.

Már a délután eléggé gyanús volt, mivel nemcsak anyukám, de a fater is nagyon furcsán viselkedett, egész nap bazsalygott, látszott, hogy zavarban van valami miatt. Én eléggé kombinálós vagyok, így nem bírtam sokáig ezt a helyzetet, szembesítettem őket és válaszokat kértem.

Ők ekkor kéztördelve, de határozottan közölték, hogy elhívták az exem, aki örömmel igent mondott a meghívásra. Fiatalság bolondság, mondta édesapám, adjatok még egy esélyt egymásnak.

Tulajdonképpen az első sokk után igazán örültem. Nem is hagytak sok időt felocsúdni, ugyanis pár perc múlva megszólalt a csengő. Anya kirohant és hallottam, ahogy hatalmas előre üdvözléssel nyitja az ajtót, ám a mondatot nem fejezte be és kínosan hosszú ideig csend állt be. Majd azt hallottam:

Persze, ő, gyertek. Igen, hát... nem tudom, nem gond.

Mikor megfordultam, akkor szerencsém volt, hogy ültem, mivel az összes vér kiszaladt a lábamból. Pontosan emlékszem minden nő fotójára, akit láttam a telefonjában és az egyik éppen ott mosolygott velem szemben. Szemmel láthatóan egyikük sem jött zavarba és helyet foglaltak. Mi néma csendben néztünk, mire végül Guszti szólalt meg. A botrányba fulladt karácsonyi meglepetés hihetetlen, de tudott még kínosabb lenni.

Tudjátok olyan sokat gondoltam rátok a szakítás után. Nekem nem volt igazán jó kapcsolatom a családommal, de ti olyan szívélyesen fogadtatok. Ő itt a barátnőm Petra. Remélem vele is így tesztek majd, annak pedig különösen örülök, hogy Lilla is így áll a történtekhez. A szobára annyira kellemetlen csend telepedett, hogy azt szavakkal le sem tudom írni.

Végül a megalázó helyzet folytatódott és asztalhoz ültünk, ebédelni. A látogatásnak végül én vetettem véget, amikor rosszullétre hivatkozva elindultam és az estét magányosan egy belvárosi kocsmában töltöttem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás